Αρχική Κοινωνικά Σταθμός Αγγίστας: Πολιτιστικές διαδρομές 2023

Σταθμός Αγγίστας: Πολιτιστικές διαδρομές 2023

από an

Με ένα ξεχωριστό τρόπο θα καλωσορίσει την πανσέληνο του Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων  Σερρών. Πρόκειται για τη διοργάνωση διήμερων εκδηλώσεων  αύριο 1η Αυγούστου και στις 3 του ίδιου μήνα.

Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στον λόφο του Μακεδονικού Τάφου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του αρχαιολόγου Νίκου Μπονόβα για τον Μακεδονικό Τάφο και τη γύρω περιοχή  «… κι από μέσα φως». Ακολουθεί μουσικό καλωσόρισμα της πανσελήνου με τραγούδια με τον μουσικό Βασίλη Βελίκη, ποιήματα και αφηγήσεις της παρέας για το φεγγάρι, ενώ παιδικά τραγούδια για το φεγγάρι θα τραγουδήσουν τα παιδιά του Σταθμού Αγγίστας . Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της  Μαρίας Παπαδημητρίου.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στο Λαογραφικό Μουσείο του Σταθμού Αγγίστας στις 7:30 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια και η ξενάγηση από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελένη Διονυσίδου. Παράλληλα θα γίνει και προβολή διαφανειών για την ιστορική διαδρομή του Λαογραφικού Μουσείου και θα ακολουθήσουν παραδοσιακή μουσική και τραγούδια

Σταθμός Αγγίστας: Πολιτιστικές διαδρομές 2023

 

 
  

Σχετικά Άρθρα