Αρχική Διεθνή Ο ρωσικός στόλος απέτρεψε ουκρανική επίθεση στο Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας

Ο ρωσικός στόλος απέτρεψε ουκρανική επίθεση στο Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας

από an

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δέχτηκε επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από το Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας. Φωτογραφία: ukrainform

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψε επίθεση με ουκρανικά drones που εκτοξεύτηκαν από το Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση με drones της Ουκρανίας στα ρωσικά σκάφη Vasili Bykov και Sergey Kotov στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, γράφει το Newsweek στη ρουμανική έκδοση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση αποτράπηκε, με τους στόχους να να καταστρέφονται με επιτυχία. 

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην ίδια περιοχή όπου έγινε η άλλη επίθεση στο πλοίο Kotov.

Σύμφωνα με την ομάδα στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων «Rybar» , στο Telegram, «την ώρα της επίθεσης με drones ανατολικά της βουλγαρικής ακτής -στο ίδιο σημείο όπου βρίσκονταν τα περιπολικά πλοία- το αμερικανικό UAV MQ-9A Reaper λειτουργούσε από τον αέρα από τη ρουμανική βάση Câmpia Turzii, από όπου κατευθύνονταν τα drones, και τώρα το RQ-4D Phoenix επιχειρεί στην περιοχή αυτή».

12 ώρες νωρίτερα, ενημερώνει ο Rybar, ένα πορτογαλικό Tekever AR5 UAV, που χρησιμοποιήθηκε από ουκρανικούς σχηματισμούς για τη συνοδεία ναυτικών drones, βρισκόταν στην περιοχή Zmiinoie. 

«Αυτό δείχνει ότι τα drones εκτοξεύτηκαν επίσης από τις εκβολές του Δούναβη».

Ο Rybar γράφει ότι πολιτικά πλοία υπό τη σημαία Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας διέσχισαν τη Μαύρη Θάλασσα στην απευθείας διαδρομή, σταματώντας στις εκβολές του Δούναβη.

«Τώρα κάθονται όλοι στην ίδια περιοχή όπου έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα μετά από αρκετές επιθέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε λιμενικές υποδομές στην Ουκρανία».

«Μόνο το φορτηγό πλοίο AMS1 έχει ως τελικό προορισμό το ουκρανικό λιμάνι Izmail. Το πλοίο Sahin 2 δεν έχει δεδομένα λιμένα, ενώ ο Yilmiz Kaptan αναφέρει ως προορισμό του το ρουμανικό Γαλάτσι.

«Εάν τα πλοία αποφασίσουν να πάνε στον Δούναβη, αυτό θα αποδείξει, πρώτα απ’ όλα, ότι η λιμενική υποδομή της Ουκρανίας εξακολουθεί να λειτουργεί. Δεδομένης της επίθεσης σε ρωσικά περιπολικά πλοία από drones που εκτοξεύτηκαν από τις εκβολές του Δούναβη, αυτό είναι ένα γεγονός», γράφει ο Rybar.

«Και δεύτερον, ένα τέτοιο σενάριο θα δημιουργήσει προηγούμενο για άλλες χώρες των οποίων τα φορτηγά πλοία και τα εμπορευματοκιβώτια έχουν αποκλειστεί στις ακτές της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ρωσικών αρχών».

The Hellenic Information Team

 
  

Σχετικά Άρθρα