Αρχική Πολιτική ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ”ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ”ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”

από ttt

Μιλάνε τα νούμερα. Για όποιον τα διαβάζει σωστά. Μιλάει η αλήθεια των αριθμών. Μακριά από θεωρίες, αοριστολογίες και πολιτικολογίες έχουμε και λέμε, λοιπόν.

*Τον Ιανουάριο του 2015 ο σύριζας, που προεκλογικά θα έσχιζε τα μνημόνια προεκλογικά και μετεκλογικά θα διαπραγματευόταν καλύτερα με τους δανειστές από το ”παλιό πολιτικό σύστημα”, πήρε 36,34% και τακίμιασε κυβερνητικά με το ακροδεξιό κόμμα των υπερεθνικιστικών Ανέλ.

*Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο Τσίπρας αφού παραδέχθηκε ότι απέτυχε στο παζάρι με τους δανειστές λόγω απειρίας, ως αριστερή παράταξη ανέβασε τα ποσοστά της. Συγκεκριμένα. Ο σύριζας πήρε 35,46%, ο Λαφαζάνης που μόλις είχε φύγει από το κόμμα που είχε προδώσει την αριστερά πήρε 2,86% και η Ανταρσύα 0,85%. Στη σούμα 39, 17%.

*Θρίαμβος και στις εκλογές του 2019 για την αριστερή παράταξη, στη δεξαμενή της οποίας κολυμπούν και κάνουν ηλιοθεραπεία ο σύριζας και τα γεννήματα του. Συγκεκριμένα. Ο Σύριζας πήρε 31,53%, ο Βαρουφάκης 3,44%, η Κωνσταντοπούλου 1,46%, η ΛΑΕ 0,28%, και η Ανταρσύα 0,41%. Στη σούμα 37,12%.

Δηλαδή. Από την πρώτη μεγάλη νίκη του 2015 με 36, 34% ο Τσίπρας έφθασε στη μεγάλη… ήττα, όπου κρατιέται σε γήπεδο του επιπέδου πάνω από 37%.

Αφελείς ήταν όσοι πρόλαβαν να πουν ότι ο Βαρουφάκης θα ενισχυθεί σε βάρος του Τσίπρα. Ο συριζαίος τον έγραφε κανονικά τον φαλακρό. Τι εννοώ; Ο συριζαίος πρώτα έχει γράψει στις ”αριστερές” κάλτσες του τα όσια και ιερά του Σύριζα και μετά όσους θα του κάνουν αντιπολίτευση από αριστερά. Μ’ άλλα λόγια είναι πολιτική τύφλωση πλέον να κάνει κάποιος κριτική για ασυνέπεια στον Τσίπρα όταν αυτός άλλαξε γήπεδο και από αριστερά πήρε μεταγραφή στο… κέντρο.
Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφού πρώτα το έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Τσίπρας. Και να εξηγήσουμε τη συντριβή του 2023. Ο σύριζα δεν αποτελεί μια… άλλη πρόταση πολιτική εκτός συστήματος.
Είναι μια άλλη εκδοχή Μητσοτάκη. Και όσα λέει ο κάποτε και ποτέ στο μέλλον πρωθυπουργός – για τον Τσίπρα ο λόγος- δεν τα λέει στον κόσμο Τα λέει να τα ακούσουν οι βουλευτές, εκλεγμένοι κι όχι με τη φανέλα του Σύριζα. ”Την έχω κάνει στα ίσα γυριστή, αφήνω την καθαρόαιμη αριστερά στο καταδικασμένο ΚΚΕ και για να συνεχίσω να κάνω πρωταθλητισμό μετακινούμαι στην κεντροαριστερά, όποιος διαφωνεί, όποιος δεν με ακολουθήσει να πάει με τους άλλους, Λαφαζάνηδες, Βαρουφάκηδες και Κωνσταντοπούλου”

https://apodytiriakias.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα