Αρχική Πολιτική ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΑ… ΤΑΚΟΥΝΙΑ;

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΑ… ΤΑΚΟΥΝΙΑ;

από ttt

Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ. Για μια φορά ακόμα αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του ένα είναι το κόμμα. Το ίδιο σύνθημα έπαιξε προεκλογικά και στις ευρωεκλογές. ”Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ”. Επειδή σύμφωνα με το ένα είναι το κόμμα μόνο ισχυρό το ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει τον λαό.

Θα γίνω σκληρός. Αυστηρός. Κατ’ αρχήν μη μπερδεύουμε τις ιδεολογίες με τα κόμματα. Ιδεολογία είναι ο κομουνισμός, η αριστερά, άλλο το κόμμα, το όποιο κόμμα που εμπορεύεται ιδεολογίες, παρατάξεις και ό,τι άλλο πουλάει σ’ αυτό και σε εκείνο το βαθμό.

Έχασε στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ. Έπεσε στα ποσοστά του. Μέχρι που κάποιος ανύπαρκτος Βελόπουλος με κόμμα που πρόχειρα και την τελευταία στιγμή έστησε πλησίασε σε σκορ το ιστορίας 100 χρόνων ΚΚΕ. Το οποίο δεν καταλαβαίνει τίποτα, και συνεχίζει το ίδιο παραμύθι. ”Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ”.

Ας υποθέσουμε ότι το ένα είναι το κόμμα διπλασιάσει το ποσοστό του. Όχι απλά θα το βελτιώσει. Να πάει 10 και 15%. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Με το 5,5% που πήρε στις δυο εκλογές του 2015 και το λιγώτερο του 5,5% στις ευρωεκλογές του 2019 δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού και χρειάζεται… ενίσχυση. Δεν το φτάνει το 7,2% θέλει κι άλλο;

Μια στιγμή. Από το 1974 το ένα είναι το κόμμα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα ποσοστά του, από 4,5 έως 5,5%. Αυτή είναι η κομματική δύναμη του ΚΚΕ, όπως οριστικά και σταθερά καταγράφεται στην κάλπη μετά τη δικτατορία. Όταν ζητάει μεγαλύτερο ποσοστό το ΚΚΕ, είναι σα να ζητάει να το ψηφίσουν άτομα που δεν είναι κομουνιστές. Που δεν είναι φιλοκομουνιστές; Πολίτες που εδώ και μισό αιώνα το έχουν εκτός ατζέντας.

Υπάρχουν κομουνιστές, αλλά και αντικομουνιστές. Και ψηφοφόροι που δεν είναι αντικομουνιστές αλλά δεν ποντάρουν στο ΚΚΕ. Οι επαγγελματίες, τα έμμισθα κομματικά στελέχη στον Περισσό περιμένουν μια ζωή, ίσως και δυο ζωές, να βοηθήσουν τον λαό με ενίσχυση του ΚΚΕ από ποιους; Από αυτούς που μια ζωή, κακώς ίσως, έχουν γυρίσει την πλάτη στο ένα είναι το κόμμα.

https://apodytiriakias.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα