Αρχική Εθνικά Θέματα Στη Γερμανία έμαθαν τι λέμε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στην Ελλάδα ποτέ

Στη Γερμανία έμαθαν τι λέμε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στην Ελλάδα ποτέ

από ttt

Τίτλος: Η Πολωνία εγείρει αξιώσεις για επανορθώσεις από τη Γερμανία- και προσπαθεί να κερδίσει συμμάχους

Υπότιτλος: Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα εγείρουν αξιώσεις για επανορθώσεις εξαιτίας των εγκλημάτων των Γερμανών στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Βαρσοβία θέλει να ενώσει τώρα αυτές τις δυνάμεις και να επιβάλει τη βούλησή της από κοινού με την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι έτσι αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης.

Πού συνέβη η εκδήλωση: Στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

 

Ποιος έχει τους παραπάνω τίτλους: Η ιστοσελίδα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας (RND).

Πού δεν θα δείτε τίποτε από τα παραπάνω: Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση βεβαίως το iEidiseis και κάποια ακόμα μέσα.

Τι γράφει το RND: Υπενθυμίζει ότι η Πολωνία έχει εγείρει αξιώσεις για επανορθώσεις ύψους 1,3 τρισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα ζητά περισσότερα από 300 δισ. ευρώ από τη Γερμανία, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαντά ότι οι αξιώσεις έχουν ήδη διευθετηθεί. Μεταξύ άλλων, η Γερμανία παραπέμπει σε Δήλωση της Πολωνίας από το 1953 περί παραίτησης από τις απαιτήσεις, όπως σημειώνεται, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ισχύ αυτής της Δήλωσης, με το επιχείρημα ότι έγινε υπό καθεστώς πίεσης εκ μέρους της Σοβιετικής Ένωσης.

Τι αναφέρει για τους ομιλητές: Σύμφωνα με τον Πολωνό Arkadiusz Mularczyk, 5,2 εκατομμύρια Πολωνοί δολοφονήθηκαν, και μάλιστα ο πληθυσμός της Πολωνίας μετά τον πόλεμο είχε μειωθεί κατά 11,4 εκατομμύρια, ενώ 2,1 εκατομμύρια Πολωνοί πολίτες οδηγήθηκαν σε καταναγκαστικά έργα.

Ο δε πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι ναι μεν η Γερμανία έχει ζητήσει συγγνώμη για τις απώλειες που προκάλεσε και πάντα παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων. Κάτι που, όπως είπε, είναι αξιέπαινο, δεν αίρει όμως τις απαιτήσεις για επανορθώσεις, οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν.

Αυτά έμαθαν οι Γερμανοί, καθώς στο Βερολίνο υπήρχαν και άλλα δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα;

Β. Σκ.

 

 https://www.ieidiseis.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα