Αρχική Ιατρικά Σέρρες : Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία “Δώσε αίμα-Μοιράσου τη ζωή”

Σέρρες : Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία “Δώσε αίμα-Μοιράσου τη ζωή”

από ttt

Ημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία και βράβευση Συλλόγων και εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 11.00 π. μ., στον χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών-Κινηματοθέατρο «Αστέρια» η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Σκοπός της ημερίδας που έχει θέμα θέμα «Δώσε αίμα-Μοιράσου τη ζωή» αλλά και της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα μαθητών του 13ου Δημοτικού ,του 3ου Γυμνασίου, του 4ου Γυμνασίου και Γυμνασίου Σκοτούσσας, καθώς και οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: ΑΙΜΑ σταγόνες ζωής.

Όπως επισημαίνει η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.  Τα αποτελέσματά της, σώζουν ζωές, διότι το αίμα, ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Με μια μόνο αιμοδοσία, μπορείς να σώσεις τρεις ζωές, χωρίς να κοστίσει τίποτε.

Με το σύνθημα «Να είσαι εκεί για τον άλλον-Δώσε αίμα-Μοιράσου τη ζωή» και στο προσκλητήριο αυτό ζωής, κεντρική θέση καταλαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους, αποδεικνύουν έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που χρειάζεται αίμα».

https://www.ertnews.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα