Αρχική Τοπικά Σέρρες : Έκθεση φωτογραφίας και φορεσιάς από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο

Σέρρες : Έκθεση φωτογραφίας και φορεσιάς από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο

από ttt

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « Η ΗΠΕΙΡΟΣ  ΤΟΥ ΧΘΕΣ»  καθώς επίσης και έκθεση Ηπειρώτικης παραδοσιακής φορεσιάς, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών διοργανώνει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών στο πλαίσιο  του 17ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας-Θράκης, που θα γίνει στις Σέρρες 16 & 17 Ιουνίου  2023.

 Τα εγκαίνια τόσο της έκθεσης φωτογραφίας όσο και της φορεσιάς θα γίνουν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.  

Η έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, έως την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, περιλαμβάνει φωτογραφίες της καθημερινότητας του 19ου αιώνα στην ΄Ηπειρο, χορηγία του Δήμου Ορεστιάδας και  ιδιοκτησίας του  Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου ΄Εβρου  & Φίλων «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», αλλά και του 20ου αιώνα, ιδιοκτησίας του  Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών.

Παράλληλα περιλαμβάνει παλιές Ηπειρώτικες φορεσιές του 19ου και 20ου αιώνα  που βγήκαν από τα σεντούκια παλιών Ηπειρωτών που ζουν στις Σέρρες, και δόθηκαν στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ν. Σερρών, παλιές φορεσιές και εξαρτήματα αυτών που έχουν γίνει δωρεά στον σύλλογο,  όπως και παλιές φορεσιές από συλλόγους της Ηπείρου. Στην έκθεση υπάρχουν επίσης και Ηπειρώτικες φορεσιές, πιστά αντίγραφα, που έχουν κατασκευασθεί και κεντηθεί από μέλη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών  και περιλαμβάνονται στην πλούσια ιματιοθήκη του.

 https://www.ertnews.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα