Αρχική Οικονομία Παραδοχή Στουρνάρα για αποκλεισμό μικρομεσαίων από το τραπεζικό σύστημα…

Παραδοχή Στουρνάρα για αποκλεισμό μικρομεσαίων από το τραπεζικό σύστημα…

από ttt

Στα ψιλά πέρασαν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  σε εκδήλωση του ΤΜΕΔΕ με τίτλο: «Ο θεσμός των μικροχρηματοδοτήσεων και οι προοπτικές για την ελληνική αγορά».

Μπορεί να πλασαρίστηκαν ως… θετικές, ωστόσο, ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα, με τον διοικητή της ΤτΕ να πετάει ως εναλλακτική το τυράκι των μικροχρηματοδοτήσεων.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι μικροχρηματοδοτήσεις αποτελούν ένα από τα ελάχιστα διαθέσιμα εργαλεία για τους συνήθως αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών επιχειρήσεων».
Για να «χρυσώσει το χάπι» ισχυρίστηκε ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου θεσμού ενδεχομένως να βοηθήσει, έως ένα βαθμό, να μετριαστεί το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον υψηλό πληθωρισμό και τους υπάρχοντες γεωπολιτικούς κινδύνους.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι αναγκαία για την ανάπτυξη του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα είναι η πρόσβαση τους σε μηχανισμούς χρηματοδότησης και παροχής εγγυήσεων. Τέτοιοι μηχανισμοί παρέχονται, μεταξύ άλλων, από ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης.’
 https://fonaklas.blogspot.com
 
  

Σχετικά Άρθρα