Αρχική Πολιτική ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ, 19 ΣΤΙΣ 19

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ, 19 ΣΤΙΣ 19

από ttt
Μεγάλη μέρα εκείνη των εκλογών. Πολύ μεγάλη μέρα. Ψηφίζει ο λαός. Πάρα πολύ μεγάλη μέρα. Αποφασίζει ο λαός. Ξεχωριστή Κυριακή, όχι σαν άλλες τις άλλες. Και τι είναι αυτό που αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός; Το λένε ξεκάθαρα οι εκφραστές του λαού, τα κόμματα. Αποφασίζει, λοιπόν, δημοκρατικά και ειρηνικά ο ίδιος ο λαός να πάει μπροστά. Αποφασίζει να μη γυρίσει πίσω. Μόνο μπροστά.
Ένα από τα δυο αποφασίζει σήμερα ο λαός. Ή να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά ή να κάνει στροφή προς τα πίσω. Και στη μια περίπτωση, και στην άλλη νικητής θα ‘ναι ο λαός. Επειδή δεν αποφασίζει κανένας Μητσοτάκης, και κανένας Τσίπρας. Η απόφαση είναι του λαού, ο οποίος επιλέγει ανάμεσα σε δυο… διαφορετικά πράγματα.
Ένα από τα δυο. Μέρα ή νύχτα. Μαύρο ή άσπρο. Αυτό θα αποφασίσει ο λαός. Επειδή το ένα κόμμα είναι διαφορετικό από το άλλο. Δεν είναι το ίδιο. Δεν ψηφίζεις το ένα και βγαίνει το άλλο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο κορόιδο δεν πιάνεται ο λαός, Να ψηφίζει αριστερά και να κληρώνει δεξιά. Να ψηφίζει αντιμνημόνιο και να τρώει στην τσέπη ένα τρίτο μνημόνιο. Να λέει ”Όχι” στο δημοψήφισμα και να βγαίνει ”Ναι” μέσα από την κάλπη.
Δεν γίνονται αυτά τα ταχυδαχτυλουργικά. Αυτά τα κωλομπαρίστικα. Άλλα πράγματα γίνονται στις εκλογές. Οι κάλπες στήνονται πάλι για να κερδίσει ο λαός. Να πάει ακόμα περισσότερο μπροστά.
Στις εκλογές ο λαός πάει για άλλα. Για μια νέα νίκη. Μια νέα κατάκτηση. Την 20η μετά τη δικτατορία. Φοβερό ρεκόρ. Την περίοδο της μεταπολίτευσης, από το 1974, ο λαός πέτυχε 19 νίκες σε 19 εκλογές. Και την άλλη Κυριακή πάει για το 20ο βήμα μπροστά.

https://apodytiriakias.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα