Αρχική Πολιτική ΜεΡΑ25 Σερρών :«Μη μιλάς! Δεν επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται»

ΜεΡΑ25 Σερρών :«Μη μιλάς! Δεν επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται»

από ttt

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, κ.κ. Μακάριος προσπαθεί διακαώς να κάνει τον εαυτό του και το Σιδηρόκαστρο γνωστό πανελληνίως, δείχνοντας σε όλους τι μπορεί να καταφέρει κανείς προεκλογικά και «κάτω απ’ το τραπέζι» με τα φιλαράκια του, τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Διότι το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου που διεκδικούσε ο Δήμος από το 2005 για τις λειτουργικές του ανάγκες και τους πολίτες του, περιήλθε τελικά για 20 έτη στη Μητρόπολη για να το κάνει εκκλησιαστικό μουσείο. Κι ενώ το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έβαζε στον Δήμο ανήκουστα εμπόδια, όπως μηνιαίο μίσθωμα 2.000 ευρώ, καθυστερήσεις στη λήψη απόφασης εξαιτίας ασάφειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τα ξεπέρασε όλα και το παραχώρησε με σκανδαλώδη ευκολία και ταχύτητα.

Εξάλλου, ως φαίνεται, ο λαός της Σιντικής δεν χρειάζεται μία δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων, πολιτισμού και τοπικών εκθεμάτων, αλλά αντιθέτως αγωνιά για τη δημιουργία ενός μουσείου γεμάτο ιερά άμφια και κειμήλια.

Έτσι, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, κ.κ. Μακάριος, εκεί που έλεγε ότι ο Θεός παίζει πολλά παιχνίδια, ανακοίνωσε τη νίκη του στον δήμαρχο, κ. Φ. Δομουχτσίδη, και σε ένα ντελίριο «κοσμικής εξουσίας» και «μεγαλοσύνης» του υποσχέθηκε ότι μπορούν τη Λέσχη Αξιωματικών να την έχουν μισή-μισή. Ο Δήμαρχος δεν μίλησε. Αντιθέτως διαμαρτυρήθηκε ένας δημοσιογράφος και πήρε την απάντηση που χαρακτηρίζει την εποχή που ξημέρωσε… «Μη μιλάς! Δεν επιτρέπεται!»

Ως ΜέΡΑ25 Σερρών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον λαό του Σιδηροκάστρου και ζητάμε την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης   παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών στην Μητρόπολη. Ο φυσικός αποδέκτης της Λέσχης είναι ο Δήμος Σιντικής και ο λαός του.

 
  

Σχετικά Άρθρα