Αρχική Πολιτική ΚΚΕ Σερρών : Δράσεις κλιμακίων του κόμματος

ΚΚΕ Σερρών : Δράσεις κλιμακίων του κόμματος

από ttt

Το  Σάββατο 17 Ιούνη:

το πρωί,

  • περιοδεία στο Ν Σούλι πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή  τον  Βελιώτη Χαράλαμπο (υποψήφιο Βουλευτή)

το απόγευμα,

  • περιοδεία στο Δήμο Βισαλτίας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλείς  τους:  Δίμηζα Πέτρο (υποψήφιο Βουλευτή) και Παπακώστα Δήμο (εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση) 
  • σύσκεψη στις Σέρρες με θέμα «η κατάσταση της υγείας του λαού και η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την υγεία του λαού». Ομιλητής: Βελιώτης Χαράλαμπος. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Χουβαρδάς Γιάννης, υπόψήφιος Βουλευτής.

Κατά την ομιλία του, ο Βελιώτης Χαράλαμπος, αναφέρθηκε στην κοινή στρατηγική στις αντιλαϊκές δημοσιονομικές δεσμεύσεις, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες παροχές και τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Ειδικά για το νομό Σερρών, την τελευταία δεκαετία, το νοσοκομείο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι μόνιμα υποστελεχωμένα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, για να γιατρευτούν. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται δραματικά πίσω από τις ανάγκες του λαού (των νέων οικογενειών, των ηλικιωμένων, των χρονίως πασχόντων), ενώ κερδοφορούν οι ιδιωτικοί όμιλοι. Βέβαια, ο λαός είναι ο μόνιμος αιμοδότης στη φορολογία, εντείνεται η εκμετάλλευση, επιδεινώνονται οι όροι δουλειάς όλων των εργαζομένων τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική υγεία.

Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Το ΚΚΕ, δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Να γιατί χρειάζεται ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα στη Βουλή με περισσότερους βουλευτές και έξω, στο εργατικό- λαϊκό κίνημα.

Η υγεία ζήτημα ζωής και όχι εμπόρευμα. Η μόνη πραγματική διέξοδος, είναι με το λαό κυρίαρχο, πρωταγωνιστή του πλούτου που παράγει.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα