Αρχική Πολιτική ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

από ttt

Λέμε για τον Τσίπρα. Και δικαίως λέμε, όταν το παιδί έλεγε αυτά που έλεγε. Και δεν έλεγε ανέκδοτα, ο προηγούμενος κυβερνήτης της Ελλάδος, όχι ο στρατηγικός του σύμβουλος Καρανίκας. Σε ρωτάω, όμως, κύριε μαλάκα Έλληνα. Πως θα το έπαιρνες αν ο Καρανίκας Νίκος, ως στέλεχος του κόμματος Σύριζα και προσωπικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, δήλωνε μπροστά στις κάμερες:

– Θα σχίσουμε τα μνημόνια.

– Αντί οι δανειστές να μας χορεύουν τσατσά, εμείς θα τους χορεύουμε πεντοζάλη.

Μόνο πλάκα δεν κάνω. Επισημαίνω πόσο στην πλάκα σ’ έχουν οι πρωθυπουργοί, κύριε μαλάκα Έλληνα. Τι άλλο, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός είπε την ιστορική ατάκα που πρώτα μειώνει τον μαλάκα ψηφοφόρο:

– Λεφτά υπάρχουν.

Του πούστη! Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Δεν λέγονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Κι όμως, ο Γιώργος, που σήμερα 16 Ιουνίου έχει γενέθλια, είναι του 1952, μ’ αυτή την απάτη ”Λεφτά υπάρχουν” έκανε παιχνίδι. Όλη η προεκλογική του καμπάνια στηρίχθηκε στο ψέμα. Στο ”Λεφτά υπάρχουν”. Κι αυτό δεν ήταν το χειρώτερο.

Γίνεται πρωθυπουργός ο George τον Οκτώβριο του 2009 και επιτόπου την κάνει γυριστή: ”Δεν εννοούσα ότι υπάρχουν λεφτά, το έλεγα με την… έννοια, τι; Δεν το είπε, με την… έννοια ότι είχα να κάνω με κόσμο μια πατσαβούρα και μισή. Να το συνεχίσουμε, γιατί δεν τελείωσε εκεί το έργο. Υπάρχει το ακόμα χειρώτερο.

«Έδωσα προσωπικό αγώνα για τη σωτηρία της χώρας», το είπε κι αυτό. Ποιος άλλος! Ο Γιώργος Παπανδρέου. Κι όχι μόνο το είπε, αλλά και το πέτυχε. Την έσωσε την χώρα.

 

Επειδή ”Λεφτά υπάρχουν” ο ΓΑΠ με κεφαλοκλείδωμα, και στο απόλυτα μουλωχτό, έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο. Και το 2014, απευθυνόμενος στον γίγαντα ελληνικό λαό, είπε: «Έδωσα προσωπικό αγώνα για τη σωτηρία της χώρας». Λέγονται, ρε, αυτά τα πράγματα; Εξαρτάται όχι τόσο ποιος τα λέει, αλλά ποιος τα ακούει.

Ευτυχώς ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργαρος και μας έσωσε ο Γιώργος. Ευτυχώς! Και μετά κούμπωσε η δουλειά με τον Αλέξη. Και ο συριζαίος έβαλε το χέρι του στη σωτηρία.

https://apodytiriakias.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα