Αρχική Κοινωνικά Δήμος Σερρών : Εθελοντική Δράση στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ομόνοιας

Δήμος Σερρών : Εθελοντική Δράση στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ομόνοιας

από ttt

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 09:30 πμ. η Εθελοντική Δράση για την προστασία του Περιβάλλοντος, που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου εθελοντισμού υποστήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στον Δήμο Σερρών».
Η δράση διεξήχθη στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ομόνοιας, στις Σέρρες και σε όμορους χώρους, όπως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, και αφορούσε στην αποκομιδή σκουπιδιών.
Εθελοντές του Δήμου Σερρών, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, κα. Σωτηρία Πάνου και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Καθαριότητας, κα. Μαρία Τερμεντζίδου, με τη συμμετοχή και ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αλλά και μικρών εθελοντών, καθάρισαν την περιοχή του Aθλητικού Πάρκου Ομόνοιας από σκουπίδια και πλαστικά. Συνολικά στη Δράση συμμετείχαν πάνω από 20 εθελοντές, καθώς και ένα ηλεκτρικό όχημα του Δήμου.
Η δράση έγινε ως συνέχεια της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και αποτελεί μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειες των ανθρώπων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά έχουν σημασία.
Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών και από την Ανάδοχο εταιρεία του έργου, DOTSOFT ΑΕ. Ο Δήμος Σερρών μέσω της Διεύθυνσης Καθαριότητας διέθεσε στους συμμετέχοντες σακούλες και γάντια μίας χρήσης, ενώ ο ανάδοχος μερίμνησε γιακαπέλα, νερά, χυμούς και μπάρες δημητριακών.

 
  

Σχετικά Άρθρα