Αρχική Πολιτική Το «Συμβόλαιο με τον λαό» του Αλέξη Τσίπρα και η πρόταση προγραμματικής συμφωνίας από τον Ανδρουλάκη

Το «Συμβόλαιο με τον λαό» του Αλέξη Τσίπρα και η πρόταση προγραμματικής συμφωνίας από τον Ανδρουλάκη

από ttt

Την προγραμματική του πρόταση 11 σημείων παρουσιάζει το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, πρόταση που ονομάζει «Συμβόλαιο με τον λαό».

Πρόκειται για το μίνιμουμ πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως βάση για τη συγκρότηση της κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων, εφόσον το επιτρέψουν οι εκλογικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν τον Μάιο ή τον Ιούλιο. Η πρόταση σε επίπεδο ηγεσίας θα απευθύνεται ουσιαστικά μόνο προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε επίπεδο ψηφοφόρων και προς το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, οι ηγεσίες των οποίων αρνούνται την όποιας μορφή σύμπραξη με Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. Μεταξύ των άλλων το “Συμβόλαιο με το λαό” θα περιλαμβάνει ενότητες για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό κοκ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, την Παρασκευή, θα παρουσιάσει την εξειδίκευση της δικής του πρόταση για προγραμματική συμφωνία μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Οι πληροφορίες επιμένουν πως η πρόταση Ανδρουλάκη δεν αποκλείει, δυσκολεύει όμως πολύ τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αφού θέτει προϋποθέσεις που δύσκολα η Πειραιώς θα πει το ναι. Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τη μια από τις τρεις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση. Οι άλλες δυο είναι το ισχυρό διψήφιο ποσοστό και άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, αναλόγως με ποιον θα υπάρξουν προϋποθέσεις συνεργασίας.

Advertisement

 

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες οι κινήσεις τακτικής για τις ψήφους, αλλά και την επόμενη μέρα αναμένεται να ενταθούν…

(Το κείμενο γράφτηκε για το iEnergeia.gr)

https://www.ieidiseis.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα