Αρχική Αθλητικά Siris – Με τους ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων & Παλαιμάχων!

Siris – Με τους ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων & Παλαιμάχων!

από ttt

Με τους ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων & Παλαιμάχων!

Η ομάδα μπάσκετ των Πελαργών συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων και Παλαιμάχων που έλαβε χώρα στην πόλη της Λάρισας το 3ήμερο 26-28 Μαΐου 2023 υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.

 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων

Πιο συγκεκριμένα, οι Πελαργοί αγωνίστηκαν στην Κατηγορία 40+, ομολογουμένως την ανταγωνιστικότερη του Τουρνουά, αφού συμμετείχαν ακόμη 9 ομάδες από Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Λάρισα, Ξάνθη, Πειραιά, Σπάρτη και Χίο.

 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων

Στη διάθεση του προπονητή των Πελαργών κ. Φώτη Σαχαρίδη τέθηκαν 4 Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας (Κωνσταντινίδης Χρήστος, Καραποστόλου Σωτήρης, Γιαννουζάκος Γιώργος, Κουτρούλιας Απόστολος), αλλά και ενεργά μέλη της Siris, όπως ο προπονητής μας Πεχλιβάνης Κώστας, διοικητικοί παράγοντες (Σταυρόπουλος Ανέστης, Μηλούσης Θάνος, Παπαδημητρίου Νίκος) και καλαθοσφαιριστές του νέου Τμήματος «Siris Plus» (Ιωσηφίδης Σταύρος, Γκόκας Γιάννης, Ξανθόπουλος Πάρης).


Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι Πελαργοί δεν συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στην Χίο, την οποία νίκησαν άνετα με σκορ 65-32. Πολυτιμότερος παίχτης της συγκεκριμένης αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Παπαδημητρίου που πέτυχε 15 πόντους με 3 τρίποντα. Στη συνέχεια, οι Πελαργοί ζευγάρωσαν τις νίκες τους απέναντι στην τοπική Λάρισα που κοουτσάρισε ο προπονητής της Α1 κ. Γιάννη Τζήμας. Στη νίκη με σκορ 74-63 ο Καραποστόλου ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας 38 πόντους με 7 τρίποντα και είχε συμπαραστάτη του στο σκοράρισμα τον Γιαννουζάκο με 11 πόντους και 3 

 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων

 

τρίποντα! Την τελευταία ημέρα του Τουρνουά η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Βόλο, του οποίου επιβλήθηκε με σκορ 75-51, με τον νικητή της αναμέτρησης να ξεκαθαρίζει από την εναρκτήριο της περίοδο με επιμέρους σκορ 29-7. Ο Καραποστόλου συνέχισε τον «βομβαρδισμό» των αντίπαλων καλαθιών (23π, 3 τρπ), ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Κουτρούλιας (15 π, 1τρπ) παρότι αγωνίστηκε μόλις ένα ημίχρονο και Πεχλιβάνης (9π, 3 τρπ). Στο τέλος, της αναμέτρησης, ο αρχηγός Νίκος

 Παπαδημητρίου σήκωσε το Κύπελλο και η ομάδα καταχειροκροτήθηκε από τους Πελαργούς που βρέθηκαν στην κερκίδα για να την ενισχύσουν. Αγωνιστικά, η Ξάνθη και ο Πειραιάς ήταν οι άλλες 2 αήττητες ομάδες που πέτυχαν 3 νίκες στην Κατηγορία 40+.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η άρτια οργάνωση του Τουρνουά από τον Σ.ΠΑ.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ, τους ανθρώπους του οποίου συγχαίρουμε δημόσια!

 serrespost.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα