Αρχική Ιατρικά Σέρρες : Διημερίδα ευαισθητοποίησης για το AIDS

Σέρρες : Διημερίδα ευαισθητοποίησης για το AIDS

από ttt

Διήμερη ενημερωτική δράση με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση  για τον HIV/AIDS διοργανώνουν η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών, σε συνεργασία με το τμήμα παρεμβάσεων HIV/AIDS του ΕΟΔΥ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ Σερρών), τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ Σερρών) και οι σύλλογοι φοιτητών.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού HIV, τους τρόπους προφύλαξης, τις επικίνδυνες συ

μπεριφορές, τη διάγνωση, την αντιμετώπιση, την οροθετικότητα καθώς και το τεστ HIV. Παράλληλα το προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών στους εξωτερικούς χώρους των πανεπιστημίων θα υλοποιήσει πρόγραμμα δρόμου (street-work), διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ με την κινητή μονάδα η οποία θα εγκατασταθεί στον προαύλιο χώρο των πανεπιστημίων, θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C και Σύφιλη, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση σε όποιον-α επιθυμεί.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25/5 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο και στον προαύλιο χώρο του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ) και την Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο και στον προαύλιο χώρο του ΤΕΦΑΑ (Αγ. Ιωάννης- Σέρρες).

 https://olanea.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα