Αρχική Παραπολιτικά Μονομαχία Καραμανλή – Τσίπρα στις Σέρρες!

Μονομαχία Καραμανλή – Τσίπρα στις Σέρρες!

από an

Οι εκλογές στις Σέρρες εξελίσσονται σε μονομαχία Καραμανλή εναντίον Τσίπρα
Πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία -κι αυτό το γράφουμε χωρίς ίχνος υπερβολής- βλέπουμε πολιτικό
αρχηγό, και μάλιστα πρώην Πρωθυπουργό και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να δηλώνει ότι κατεβαίνει σε μια εκλογική περιφέρεια ως αντίπαλος προσωπικά ενός υποψηφίου βουλευτή.

Αυτό ακριβώς έκανε ο κ.Τσίπρας. Επέλεξε να κατέβει υποψήφιος στις επί χρόνια ξεχασμένες και ξεγραμμένες για αυτόν Σέρρες, ως αντίπαλος του Κώστα Καραμανλή.

Τι δείχνει αυτό; Το πολιτικό μέγεθος του συμπατριώτη μας πολιτικού πρώτα απ’ όλα. Που φτάνει να δηλώνει ο πρώην Πρωθυπουργός ότι έρχεται στην εκλογική μας περιφέρεια για να τον αντιμετωπίσει. Αλλά και την ανησυχία του κ.Τσίπρα, που βλέπει να έρχεται νέα ήττα του αλλά και θριαμβευτική επικράτηση της ΝΔ στη «συμβολική» περιφέρεια των Σερρών, κι έτσι τα παίζει όλα για όλα.

Τι δεν δείχνει; Πραγματικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του για τον Νομό μας. Άλλωστε το είπε ανοιχτά, κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες, για λόγους εντελώς άσχετους με τις Σέρρες!

Η πρόβλεψή μας για το ποιος θα νικήσει στη μονομαχία; Δεν θα του βγει η επιλογή του κ.Τσίπρα. Θα χάσει και μάλιστα παταγωδώς. Δηλαδή: Και η ΝΔ θα είναι ξανά πρώτη με διαφορά στις Σέρρες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αυξήσει τις ψήφους του. Και ο Κώστας Καραμανλής, παρά την ευθεία στοχοποίηση από τον κ.Τσίπρα, θα εκλεγεί ξανά στη Βουλή και μάλιστα πανηγυρικά.

Και ειδικά αυτό το τελευταίο, θα συμβεί για κάποιους λόγους που στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να αγνοούν:

Πρώτον, γιατί το έργο που έχει κάνει ο Καραμανλής στον Νομό μας αυτή την 4ετία, είχε να γίνει δεκαετίες στον τόπο μας.

Δεύτερον, γιατί η αξιοπρέπεια, η υπευθυνότητα και το ήθος που έδειξε με την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού -ενέργεια πρωτοφανής για τα πολιτικά μας χρονικά- έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους πολίτες. Ακόμα και πολλούς που δεν τον ψήφιζαν στο παρελθόν.

Και τρίτον, γιατί οι Σερραίες και οι Σερραίοι είναι υπερήφανοι άνθρωποι και δεν ανέχονται να τους κουνάνε το δάχτυλο και να τους κάνουν υποδείξεις. Τι προσπαθεί να μας πει δηλαδή ο κ.Τσίπρας, ότι δεν έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε όποιον βουλευτή θέλουμε; Ή ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνοι μας σωστά;

Αυτά είναι λάθη χονδροειδή και στην πολιτική τα λάθη πληρώνονται.

 
  

Σχετικά Άρθρα