Αρχική Πολιτική «Φρένο» από Ανδρουλάκη στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού

«Φρένο» από Ανδρουλάκη στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού

από ttt

Απορρίπτει τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι «όπλο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Alpha τάχθηκε υπέρ μίας σταθερής κανονικής και μακράς πνοής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

 

«Δεν αποκλείω τις συνεργασίες» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης που έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρητορική και «τα σενάρια που αλλάζει κάθε λίγο, με αποτέλεσμα να γίνεται χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε αρνητικά και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μίλησε εκ νέου για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής χωρίς τη καταχρηστική χρήση του απορρήτου, έτσι ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να αποκτήσει περιεχόμενο η Προανακριτική.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για την οικονομία.

«Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις “καλές” στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους. Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι; Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που “γδέρνουν” τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα. Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%. Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα