Αρχική Κοινωνικά Επιμελητήριο Σερρών: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Επιμελητήριο Σερρών: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

από ttt
«Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»- Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα για τις νέες Δράσεις
Ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και η «Πράσινη Μετάβαση» των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ήταν το αντικείμενο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου και πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη Δέσμη Δράσεων που προβλέπονται, μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση της κάθε Δράσης από τα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικόλαος Στράβας παρουσίασε τη Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ και η κα. Ζωή Μήλη τη Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
Ο προϋπολογισμός των δράσεων, το θεσμικό πλαίσιο, το ποσό επιδότησης , οι επιλέξιμες δαπάνες και όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, συζητήθηκαν εκτενώς. Το «παρών» έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας, ο οποίος επίσης απάντησε σε καίρια ερωτήματα των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για την άριστη συνεργασία και για την διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων ,που είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τις επιχειρήσεις. Σ’ ότι αφορά στις δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Πράσινης Μετάβασης, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς βοηθούν τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν ,εναρμονιζόμενες με τις ανάγκες της εποχής.
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Επιμελητήριου Σερρών, ένα σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο μειώνει τη γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις και παρέχει προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του νομού.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου οι Θωμάς Τενεκετζής, Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Ταΐρης, Γενικός Γραμματέας, Ελένη Τσιαπάρα, Οικονομική Επόπτρια, Γιώργος Μήχος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Διονύσης Τριανταφύλλου, μέλος Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος ΕΠΑΝΕΣΕΡ, Βασίλης Μαντζαρούδης, μέλος Δ.Σ. και Ταμίας ΕΠΑΝΕΣΕΡ και Σωτήρης Κοτσαμπάς, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣΣ και μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
 
  

Σχετικά Άρθρα