Αρχική Κοινωνικά Π.Ε Σερρών : Άνοιξε για το κοινό η έκθεση φωτογραφίας “Η Ελλάδα του Fred Boissonnas”

Π.Ε Σερρών : Άνοιξε για το κοινό η έκθεση φωτογραφίας “Η Ελλάδα του Fred Boissonnas”

από ttt

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα του Fred Boissonnas» μια σπάνια έκθεση φωτογραφίας, άνοιξε χθες τις πύλες της για το σερραϊκό κοινό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι) με θέματα αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης προλόγισαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών Δημήτρης Ευθυμόπουλος και εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών η αρχαιολόγος Μαρία Σταμπούλογλου.

Η Μελίνα Γρηγοριάδου, σε ρόλο ξεναγού, μύησε το κοινό στον φωτογραφικό κόσμο του Φρεντ Μπουασονά που δένει ιδανικά με το ιστορικό κτίριο και τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών.

Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών μετά από ευγενική παραχώρηση όλου του φωτογραφικού υλικού από το Ριζάρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαΐου, καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (πλην Τρίτης), ακολουθώντας το ωράριο του μουσείου.

Λίγα λόγια για τον Φρέντ Μπουασονά :

Ο Φρέντ Μπουασονά (1848-1946) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για τη φωτογραφική τεχνική του, αλλά και την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου μαζί με τον συνοδοιπόρο φίλο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης. Το έργο του, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την Ελλάδα, θεωρείται εν γένει «πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα».

Ο σπουδαίος αυτός φωτογράφος, που στα πρώτα 30 χρόνια του 20ου αιώνα επισκέφθηκε πολλές φορές τη χώρα μας, άφησε πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο.
Ο επισκέπτης της έκθεσης θα απολαύσει εξαιρετικά έργα της τέχνης της φωτογραφίας, έργα που αποτελούν παράλληλα και πραγματικά ντοκουμέντα, ιδιαίτερα για την ύπαιθρο της πατρίδας μας πριν από 100 χρόνια.

 https://olanea.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα