Αρχική Ιατρικά ΚΚΕ Σερρών : Κλιμάκιο του κόμματος στα Κ.Υ Ζίχνης, Ροδολίβους και στο δημαρχείο Αμφίπολης

ΚΚΕ Σερρών : Κλιμάκιο του κόμματος στα Κ.Υ Ζίχνης, Ροδολίβους και στο δημαρχείο Αμφίπολης

από ttt

Περιοδεία στα ΚΥ Ζίχνης και Ροδολίβους πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Βελιώτη Χαράλαμπο συνοδευόμενο από το δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκη Συσπειρωση στο Δήμο Νέας Ζίχνης Στεφανόπουλο Γιάννη.
Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, μιλώντας με παλιούς γνώριμους συναδέλφους  ο  Χαράλαμπος Βελιώτης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να  κατέβει ενεργά στην πολιτική σκηνή, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, του Κόμματος που  αγωνίζεται δίπλα και μαζί με το λαό.
Ακολούθησε συνάντηση με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπου τα προβλήματα υποστελέχωσης, ο απαρχαιωμένος στόλος, είναι μια πάγια κατάσταση που δεν πρέπει να την ανεχτούν άλλο οι λαϊκές
οικογένειες.
Από τις συζητήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναδείχθηκε  το φιλότιμο και η υπερβάλλουσα προσπάθεια όλων των εργαζομένων που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την φροντίδα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Κατοίκων που σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα και μέριμνα για αξιοπρεπή διαβίωση.
Ο υποψήφιος Βουλευτής, αναφέρθηκε στη δημόσια υγεία, που έχει
μετατραπεί σε ατομική υπόθεση διαχρονικά, από όλες τις Κυβερνήσεις που ακολουθούν πιστά την πολιτική της ΕΕ,  βάζοντας στο ζύγι το κόστος και το όφελος των υγειονομικών παροχών. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες,  ενώ την ίδια στιγμή ενισχύονται τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε κάθε δήμο, οι κλινικές, τα ιδιωτικά ιατρεία, τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Όσο για τις δημόσιες παροχές υγείας (από την πρόληψη μέχρι την
θεραπεία και αποκατάσταση), είναι υποβαθμισμένες. Το προσωπικό κακοπληρωμένο, κουρασμένο, με πολλές ταχύτητες εργασιακών σχέσεων,  διαιρεμένο ώστε να εργαλειοποιούνται και να ελέγχονται οι όποιες αντιδράσεις και διεκδικήσεις.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, κάλεσε όλους τους  εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν πως η προστασία της υγείας και της ζωής είναι πρώτα απ’ όλα διεκδίκηση του ίδιων και όχι ανάθεση σε τρίτους.  Είναι ώρα να πάρουν ενεργό θέση και στην κάλπη  στις 21 Μάη ενισχύοντας το ΚΚΕ. Να δραστηριοποιηθούν στην καθημερινή πάλη μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, διεκδικώντας Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο, στελεχωμένα με σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό με σταθερή μόνιμη εργασία με δικαιώματα.
Τέλος πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο  Δημαρχείο Αμφίπολης και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο χώρο.

 
  

Σχετικά Άρθρα