Αρχική Ιατρικά Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 54 από τους 57 νεκρούς – Νέα ανακοίνωση

Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 54 από τους 57 νεκρούς – Νέα ανακοίνωση

από ttt

Στους 54 ανέρχονται οι ταυτοποιημένοι νεκροί από το σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης:

«Έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

 

 

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, η αστυνομία είχε αναφέρει:

14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη διαδικασία να συνεχίζεται. 48 είναι οι τραυματίες, ενώ 7 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Όσοι οικείοι των θυμάτων και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να λήξει η έρευνα στο σημείο της τραγωδίας με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση.

Πυροσβεστική: Δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου

Δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, με αφορμή πρόσφατες σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει:

Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Έρευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ για συλλογή στοιχείων

Παράλληλα, έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές ερευνες για την διερεύνηση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες της Τροχαίας στην έρευνα τους συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών.

https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα