Αρχική Ιατρικά Σέρρες : Κάλεσμα της ΕΝΙΝΣ για συμμετοχή στην απεργία της Πεμπτης 16/3

Σέρρες : Κάλεσμα της ΕΝΙΝΣ για συμμετοχή στην απεργία της Πεμπτης 16/3

από ttt

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3.
Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.
Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας από την άλλη.
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας.
Είναι οι ίδιοι που άφησαν τα νοσοκομεία με τεράστια κενά σε ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, που μετρήσαμε χιλιάδες θύματα, είναι αυτοί που αφήνουν ακόμα και σήμερα το νοσοκομείο Σερρών με τεράστια κενά που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές και σύγχρονες ανάγκες μας. Για τα 70 περίπου κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό αυτή τη στιγμή προκηρύσσουν μόλις 5 θέσεις ιατρών ΕΣΥ. Γιατί; γιατί η ζωή μας και η υγείας μας κοστίζει με βάση τους υπολογισμούς τους.
Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ παρόντες ώστε αυτό το έγκλημα να μη ξεχαστεί, να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι, να αγωνιστούμε για ασφαλείς σύγχρονες φθηνές μεταφορές με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Δε θα επιτρέψουμε άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής στο βωμό των κερδών.

ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ Β                                                                    ΣΠΕΝΤΖΟΥ Ε

 
  

Σχετικά Άρθρα