Αρχική Κοινωνικά Επιμελητήριο Σερρών : Ενημερωτική εκδήλωση για το συλλογικό Σήμα «Macedonia The Great»

Επιμελητήριο Σερρών : Ενημερωτική εκδήλωση για το συλλογικό Σήμα «Macedonia The Great»

από ttt
Ημερίδα για το συλλογικό Σήμα «Macedonia The Great» στις επιχειρήσεις, από τον ΣΕΒΕ και το Επιμελητήριο Σερρών
Ενημέρωση σχετικά με το «Συλλογικό σήμα “Macedonia The Great”, το branding των μακεδονικών επιχειρήσεων», έλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου επιχειρηματίες και φορείς, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ και το Επιμελητήριο Σερρών.
Η εκδήλωση της Τετάρτης αποτέλεσε τη συνέχεια αντίστοιχης, που είχε διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2022, γεγονός που αποδεικνύει πως το Επιμελητήριο Σερρών θεωρεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ ιδιαίτερα σημαντική.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και τον Πρόεδρο του Συμεών Διαμαντίδη για το γεγονός ότι ο ΣΕΒΕ κατάφερε να είναι ο φορέας κατοχύρωσης του Συλλογικού Σήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις η απόκτηση και η χρήση του.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιαράς τόνισε : «Το σήμα αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές. Θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ως προϊόντα ελληνικά από την περιοχή της Μακεδονίας, και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, καθώς θα υπάρχει η συγκεκριμένη «ταυτότητα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Συμεών Διαμαντίδης ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο ΣΕΒΕ ώστε οι επιχειρήσεις, που είτε έχουν είτε επιδιώκουν ν’ αποκτήσουν εξαγωγική δραστηριότητα, να κατανοήσουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα του Συλλογικού Μακεδονικού Σήματος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκε από τους ομιλητές η σημασία του Μακεδονικού Σήματος και η στρατηγική Branding των Μακεδονικών Προϊόντων, καθώς και πως η τοποθέτηση του συγκεκριμένου σήματος στις επιχειρήσεις μπορεί να αποδώσει οφέλη και να ενισχύσει τις εξαγωγές. Έγινε εκτενής αναφορά στις αγορές όπου στοχεύουν τα προϊόντα που θα αποκτήσουν το σήμα αλλά και στη στρατηγική εξαγωγών που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις.
 
  

Σχετικά Άρθρα