Αρχική Εθνικά Θέματα ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΤΗΝ NOVARTIS

ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΤΗΝ NOVARTIS

από ttt
Ο Κολοκοτρώνης είναι ο πρώτος του αγώνα. Τελειώσαμε. Αυτός, ο Θόδωρος ήταν ο αρχηγός. Πολεμιστής. Πολέμαρχος. Μυαλό. Άνθρωπος της μάχης. Και Έλληνας. Δηλαδή;

 

 

 

Έλληνας σημαίνει μικρό μέγεθος. Αδύναμος απέναντι στον Οθωμανό, στην αυτοκρατορία, στον ισχυρό εχθρό. Έλληνας ίσον ο τίποτας, ο μείον τίποτας σε σύγκριση με τον κατακτητή. Ποιος Έλληνας; Είναι υπόδουλος 400 χρόνια, δεν έχει στρατό, δεν έχει όπλα και το 90% των αρματωμένων έχουν ξεκάθαρες κολεγιές με τον εχθρό. Δεν είναι ακριβώς προσκυνημένοι, όμως έχουν κάνει τις συμφωνίες τους. Τα λέμε όλα.

Είναι γνωστό ότι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι η μεγάλη αδυναμία του αποδυτηριάκια. Τεράστια μορφή κι αυτός. Έλληνας κι αυτός. Τι εννοείς. Οι περισσότεροι οπλαρχηγοί ήταν αλβανικής καταγωγής. Το αίμα του Γιώργου, μπαστάρδικο από μάνα ψευτοκαλογριά αλλά καμία σχέση με Αλβανία μεριά. Όχι όχι πως έχει σημασία, αλλά να ξέρουμε τι λέμε.

Μέγιστο στρατιωτικό μυαλό ο Καραϊσκάκης, ο Ρουμελιώτης. Στο ζύγι χάνει από τον Κολοκοτρώνη και η πρωτοκαθεδρία του αγώνα ανήκει στην καρδιά και την ευφυΐα του γέρου του Μωρηά, που γεννήθηκε Απρίλιο του 1770 και πέθανε το 1843, σα σήμερα 4 Φεβρουαρίου.(Στην εικόνα, οι δυο τους)

Έλληνες, λοιπόν, είναι οι πρώτοι. Οι δυο κορυφαίοι του 1821.Έλληνες. Η καταραμένη ράτσα. Τι άλλο να πεις! Πριν ακόμα φύγουν οι Τούρκοι, τόλμησαν να δικάσουν, να στήσουν στο εδώλιο, να κάνουν δίκη, για ποιον; Κατηγορούμενος ο πρώτος, ο καπετάν αρχιήρωα Κολοκοτρώνης.

Ποιοι διέπραξαν αυτή την εφιαλτική εθνική αλητεία; Οι μιζαδόροι της εποχής. Τα βρωμόσκυλα που τα έπαιρναν από την Siemens και την Novartis . 

https://apodytiriakias.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα