Αρχική Κοινωνικά Λυση για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στα Νεα Κερδύλια μετα την συνάντηση με τον υφυπουργό οικονομικών

Λυση για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στα Νεα Κερδύλια μετα την συνάντηση με τον υφυπουργό οικονομικών

από an

Με τον υφυπουργό οικονομικών κ Βεσυρόπουλο συναντήθηκε επιτροπή του δήμου Αμφίπολης .Για τα ζητήματα που προέκυψαν για τους ιδιοκτήτες αγροτοτεμαχίων στην περιοχή Κερδυλιων 

Διαβάστε την ενημέρωση τουπρώην δημάρχου κ Κώστα Μελίτου

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ.ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

Την Δευτέρα στις 21/02/2023 συναντήθηκε η επιτροπη του Δήμου Αμφιπολης ( η οποία ορίστηκε από το ΔΣ )με τον υφυπουργό οικονομικών κ Βεσυρόπουλο Απόστολο στο γραφειο του στην Αθηνα , στην οποία συμμετείχαμε και εμείς.
Μεταφέραμε στον υφυπουργό το αίτημα των κατοίκων των Ν Κερδυλλιων, που ψηφίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση .
Συγκεκριμένα :
1)ο υπουργός κατέστησε σαφέστατα, ότι η Περιοχή μεταξύ παλαιού και νέου Αιγιαλού είναι ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ( περιοχή από την παλαιά μεταλλική γέφυρα του Στρυμώνα μέχρι το Λιμανι Αμφιπολης ). Στην ουσία δεν υπάρχει κανένα αγροτεμάχιο στην περιοχή των Ν Κερδυλλιων που να εμπίπτει στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Συνεπώς λύνεται αρχικά το κυριότερο και σπουδαιότερο αίτημα μας.
2) Για το τίμημα της εξαγοράς των κατεχόμενων ιδιοκτησιών ,ζητήσαμε η Κοινότητα Κερδυλλιων , να υπαχθεί στην κατηγορία της έκπτωσης του 80% της αντικειμενικής αξίας ( ανώτερο ποσοστό έκπτωσης ), ως μαρτυρική κοινότητα. Στο αίτημα αυτό ο υπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα εξετασθεί το αίτημα να υπαχθεί ως οικισμός «ολικής μετεγκατάστασης» χωρίς απόδοση τίτλων κυριότητας .
3) Επίσης ζητήθηκε να σταματήσει η διεκδίκηση του Δημοσίου από την πλευρά του σε όσες ιδιοκτησίες δικαιωθούν από το Κτηματολόγιο- κτηματολογικό δικαστήριο.
Αναμένουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να διευθετηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα ,Όπως τον καθορισμό της αντικειμενικής αξίας από την ΔΟΥ , που επίσης είναι σημαντικό στοιχείο για τον υπολογισμό της τελικής αξίας της εξαγοράς .
Υ.Γ Επισημάνθηκε στον υπουργό ότι η εν λόγω έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως «ακατάλληλη προς δόμηση» σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΣΧΟΑΠ του Δήμου Αμφιπολης , επομένως οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να είναι προσαρμοσμένες αποκλειστικά για γεωργική γη και όχι ως Παραθαλασια αγροτεμάχια .
 
  

Σχετικά Άρθρα