Αρχική Πολιτική Δήμος Σιντικης : Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δήμος Σιντικης : Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

από ttt


 
Για ακόμα μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής φάνηκε πως ενοχλούν οι τοποθετήσεις και η ανάλυση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενάργειας) και το περιβάλλον. Γιατί εμείς δεν μένουμε μόνο στην επιφάνεια αλλά αποκαλύπτουμε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, αναδεικνύουμε τις αιτίες, αναδεικνύουμε τον σκοπό των επιχειρηματικών ομίλων που γεμίζουν τα βουνά με ανεμογεννήτριες που είναι μόνο να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Μόνο εμείς φωνάζουμε ότι ο μόνος χαμένος είναι ο λαός της περιοχής που από την μια υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του με την καταστροφή και μόλυνση του φυσικού του περιβάλλοντος και από την άλλη πληρώνει για την ενέργεια δυσβάστακτα ποσά για το λαϊκό του εισόδημα. Στην χθεσινή όμως συνεδρίαση (8/2/2023) η ενόχληση αυτή εκφράστηκε με την πιο χυδαία και ρατσιστική συμπεριφορά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενός εκ των σοβαροτέρων θεμάτων, το οποίο αφορούσε την δημιουργία αιολικού πάρκου και ενώ η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Ιωαννίδου τοποθετούνταν, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτης Κυρμπιχτσής, με περισσό θράσος και χωρίς καμία αρμοδιότητα έκανε νόημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει το λόγο της. Ο λόγος μάλιστα που επικαλέστηκε ότι το έκανε, ενώ δεν είχε καμία αρμοδιότητα ήταν πως δεν έχει δικαίωμα η Σύμβουλος μας να υπερβαίνει τον χρόνο γιατί είναι κατωτέρου φύλου!!!.
Δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές από τον συγκεκριμένο ειδικό συνεργάτη του δημάρχου ,καθώς είναι γνωστές σε όλους οι πολιτικές του απόψεις. Υμνητής και υπέρμαχος της δικτατορίας της 21 ης Απριλίου και συμμετέχων σε γενέθλιες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες
αναπολούνταν η άνοδος των συνταγματαρχών στην εξουσία. Άλλωστε εμείς προειδοποιούσαμε με ανακοίνωση που είχαμε βγάλει κατά την περίοδο της πρόσληψης του, το καλοκαίρι του 2021, για το ποιόν του και για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η φασιστική συμπεριφορά του.
Καλούμε το Δήμαρχο Σιντικής να πάρει θέση και να απομακρύνει άμεσα τον εν λόγω «ειδικό» συνεργάτη, από τα «καθήκοντα» του. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να ενστερνίζεται τις φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις του.
Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν επίσης θέση.
Τέλος καλούμε τους δημότες του Δήμου Σιντικής να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά και να βάλουν στο περιθώριο τέτοιου είδους ιδεολογήματα. Να βγάλουν συμπεράσματα γιατί τέτοιες συμπεριφορές εσκεμμένα αποπροσανατολίζουν από το κύριο, που είναι η διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας, η καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Σιντικής θα συνεχίσει να δίνει μάχες, χωρίς να μπορεί να την σταματήσει κανείς, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε κάθε κοινότητα και οικισμό πάντα στο πλευρό των κατοίκων.
 
  

Σχετικά Άρθρα