Αρχική Τεχνολογία Π.Ε Σερρών : Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων

Π.Ε Σερρών : Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων

από ttt

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στην ευρύτερη

περιοχή του Δήμου Βισαλτίας, πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών, λόγω των δυσμενών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

 

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, η Π.Ε. Σερρών προέβη σε εργασίες καθαρισμού του ρέματος Τραγίλου ή γνωστού με την τοπική ονομασία «Αλ Τσακάρα», που διασχίζει τον οικισμό Τραγίλου του Δήμου Βισαλτίας, για την προστασία του οικισμού από τυχόν έντονες βροχοπτώσεις.
Κατόπιν, εντός του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου 2023, η Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησε εργασίες καθαρισμού του ρέματος Χουμνικού – Πατρικίου, στο τμήμα Πατρικίου, που εκβάλλει στην αρχή της Τάφρου Μαυροθάλασσας, για την προστασία του οικισμού Πατρικίου, στο πλαίσιο προστασίας του οικισμού από ενδεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τμήματα που συντηρήθηκαν λειτουργούν ως αποστραγγιστικές –αντιπλημμυρικές τάφροι προστασίας των οικισμών, αρμοδιότητας του αντίστοιχου Δήμου ή του ΓΟΕΒ.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, επενέβη, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των φορέων, συμβάλλοντας στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
 
  

Σχετικά Άρθρα