Αρχική Κοινωνικά Π.Ε Σερρών : Δύο έργα πνοής στον Σερραικο κάμπο

Π.Ε Σερρών : Δύο έργα πνοής στον Σερραικο κάμπο

από ttt

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοπράτηση για τα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα του Νομού Σερρών Το 2ο Αρδευτικό Δίκτυο  -γνωστό ως ΤΟΕΒ Προβατά- και το 5ο Αρδευτικό Δίκτυο Φυλλίδος -γνωστό ως ΤΟΕΒ Δήμητρας .Σήμερα  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπεγράφησαν οι συμβάσεις  για την παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την επιτάχυνση της ωρίμανσης των μελετών ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή τους. 

Ο Σερραίος υπουργός υποδομών και μεταφορών κ Κώστας Καραμανλής δήλωσε :

Σήμερα κάναμε το πιο σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για τα δύο μεγάλα αρδευτικά έργα του Νομού Σερρών.
📍Το 2ο Αρδευτικό Δίκτυο Σερρών -γνωστό ως ΤΟΕΒ Προβατά- και το 5ο Αρδευτικό Δίκτυο Φυλλίδος -γνωστό ως ΤΟΕΒ Δήμητρας- που ωριμάζουμε για εκτέλεση μέσω ΣΔΙΤ, έχουν εξαιρετική σημασία για τον Νομό μας, καθώς θα καλύψουν συνολικά πάνω από 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
➡️ Με τη σημερινή υπογραφή των δύο συμβάσεων για την παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου επιταχύνουμε την ωρίμανση των μελετών, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή τους.
Τα δύο αυτά αρδευτικά αυτά έργα θα συμβάλλουν αποφασιστικά:
▪️στη βελτίωση της απόδοσης των καλλιεργειών
▪️στη μείωση του κόστους παραγωγής
▪️στην εξοικονόμηση και ορθότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων μας
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιανίδη και βέβαια τον Υπουργό, Γιώργο Γεωργαντά, για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα σε τόσο σύντομο χρόνο.
 
  

Σχετικά Άρθρα