Αρχική Κοινωνικά Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

από ttt
Ένας χάλιας. Αυτό λες αν δεις τη φάτσα του. Ένας τίποτας. Και από τη συμπεριφορά του, αν κουβεντιάσεις μαζί του, θα πεις πως είναι το νούμερο. Κι όμως! Πρόκειται για τον μεγαλύτερο έμπορα ναρκωτικών στον κόσμο. Ιδιοκτήτη τεράστιας επιχείρησης που διακινούσε ναρκωτικά σ’ όλο τον κόσμο. Με δικά του μέσα! Ιδιοκτήτης περισσότερων αεροπλάνων και από τον εθνικό αερομεταφορέα του Μεξικού. Και παπόρια, και νταλίκες. Και υποβρύχια σκάφη επιφάνειας. Και κοντά στα 5.000 αεροδρόμια… αυτοσχέδια.

Ο θρυλικός Ελ Τσάπο. Ένα φτωχαδάκι καλλιεργούσε χασισάκι και εξελίχθηκε στον σούπερ νάμπερ ουάν αρχικαρτελάρχη, επικηρυγμένο με εκατομμύρια δολάρια. Το κρησφύγετό του, ένα παλάτι κάτω από τη γη, οδηγούσε σε τούνελ και κατέληγε σε υπονόμους. Τελικά, η δεύτερη φορά που τον συνέλαβαν ήταν σα σήμερα 8 Ιανουαρίου, το 2016.

Φοβερά πράγματα. Για λογαριασμό του εμβληματικού περιοδικού Rolling Stone ο χολυγουντιανός σταρ Σων Πεν καταφέρνει να πάρει δημοσιογραφική συνέντευξη (φώτο) από τον Ιοακίμ Γκουζμάν Λοέρα, παγκόσμια γνωστό ως El Chapo. Η συνέντευξη δημοσιεύεται στις 9 Ιανουαρίου 2016, μια μόλις ημέρα μετά την κινηματογραφική σύλληψη του μεγάλου αφεντικού, του Ελ Τσάπο.

«Είναι γεγονός ότι τα ναρκωτικά καταστρέφουν τον άνθρωπο…» είχε δηλώσει ο 65χρονος σήμερα Ελ Τσάπο στον Σων Πεν. «Δυστυχώς, εκεί που μεγάλωσα δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης, ακόμα και σήμερα, παρά μόνο να δουλεύεις το ναρκωτικό. Όχι, δεν αισθάνομαι να έχω προσωπική ευθύνη για την εξάπλωση των ουσιών. Ούτε θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, να έχουν ζήτηση, όταν εγώ πεθάνω. Πουλάω ηρωίνη, κοκαΐνη, μαριχουάνα, μεταμφεταμίνες, σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από κάθε άλλον στον πλανήτη. Αν με θέλουν νεκρό ή, όχι; Δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι ότι με κυνηγάνε… ».

Η γνωστή Μεξικάνα ηθοποιός Καίητ Ντελ Καστίγιο, αφού πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική σειρά με θέμα τις συμμορίες ναρκωτικών(!), μεσολάβησε ανάμεσα στον διάσημο ηθοποιό και το αφεντικό, για να γίνει η επτάωρη συνέντευξη.

Στις 11 Ιουλίου 2015 ο Ελ Τσάπο απέδρασε από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές. Είπε: «Η κυβέρνηση έστειλε στην Γερμανία να εκπαιδευτούν μηχανικοί για να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια διάνοιξης υπόγειας στοάς, που θα έφθανε στο κελί μου». Κατάφερε να την κοπανήσει, όμως οι πεζοναύτες τον ξαναμάγκωσαν έξι μήνες μετά.

 

 https://apodytiriakias.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα