Αρχική Πολιτική Ο αθόρυβος Κώστας Καραμανλής

Ο αθόρυβος Κώστας Καραμανλής

από ttt

Σε προεκλογικό πρόταγμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ εξελίσσεται το έργο που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στις υποδομές από το αρμόδιο Υπουργείο και τον αθόρυβο Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι στο ενημερωτικό με τα 360+ έργα της κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε κατά την περιοδεία Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και  Θράκη, πρώτο πυλώνα ανάπτυξης αποτελούν τα 92 έργα ύψους 3,8 δις που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ανάλογη θέση, κατέχουν οι υποδομές και κατά τις αντίστοιχες «ολιστικές παρουσιάσεις» του κυβερνητικού έργου που έγιναν στην Αχαΐα και την Αρκαδία, ενώ, όπως μαθαίνει αρμοδίως (πιο αρμοδίως δεν γίνεται) ο Predator, στην κορωνίδα του «το είπαμε το κάναμε» που θα εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προεκλογικές του περιοδείες σε όλη τη χώρα, θα βρίσκεται το έργο του Σερραίου υπουργού, δίπλα στην ψηφιακή διακυβέρνηση του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι διασυνδετήριοι άξονες, οι εντάξεις σε διευρωπαϊκά δίκτυα και οι συνακόλουθες επιπτώσεις στις επενδύσεις.

Και στο πλαίσιο αυτό, μην ξεχνάτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει στα χέρια του Δημοσίου.

Οι επενδύσεις για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητάς του (με δεδομένη την γεωστρατηγική του σημασία) συνεχίζονται κανονικά, μας λένε παράγοντες που γνωρίζουν όσο κανείς το περιεχόμενο των σχετικών φακέλων.

Ευρύτερα, την καλύτερη πιστοποίηση της ευρύτερης μακροπρόθεσμης στρατηγικής Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο πεδίο, αποτελεί η σημερινή παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού στην τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» που διοργανώνει ο Όμιλος Κοπελούζου, η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

https://www.mononews.gr 

 
  

Σχετικά Άρθρα