Αρχική Τοπικά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ : Εκδήλωση στο πλαίσιο των Δράσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ : Εκδήλωση στο πλαίσιο των Δράσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

από ttt
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Ιανουαρίου η πρώτη εκδήλωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Δράσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου, ο Πρόεδρος Σάββας Ρίζος παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου και η κ. Αννίτα Πίντο Γενική Γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Η βραδιά ξεκίνησε με μια ιστορική αναφορά στον Εβραϊκό πληθυσμό των Σερρών από τον κ. Λεβή Μπενουζίλιο, συνεχίστηκε με την Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης να ερμηνεύει Σεφαραδίτικα εβραϊκά τραγούδια υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θοδωρή Παπαδημητρίου και ολοκληρώθηκε με την προβολή οπτικού υλικού από την περίοδο της δίωξης της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης στην Κατοχή.
Παράλληλα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» ξεκίνησε η λειτουργία της Έκθεσης Ιστορικών Ντοκουμέντων του Ολοκαυτώματος.
Ευχαριστούμε θερμά την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για την συνεργασία, την Χορωδία της Κοινότητας για την συμμετοχή της, την Γενική Γραμματέα της Κοινότητας κ. Αννίτα Πίντο για την παρουσία της, τον κ. Αλμπέρτο Σεβή (μέλος του Δ.Σ. και γραμματέα της Συνέλευσης της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης) για την παραχώρηση στην Έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων του Ολοκαυτώματος και τον κ. Βασίλη Τζανακάρη (ιστορικό, δημοσιογράφο, συγγραφέα) για την παραχώρηση αρχειακού υλικού της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Σερρών. Τέλος ευχαριστούμε πολύ όλους όσους παρευρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση μνήμης.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα