Αρχική Πολιτική Συριζα Σερρών : Τελικά ήρθαν νύχτα!

Συριζα Σερρών : Τελικά ήρθαν νύχτα!

από ttt

Τελικά ήρθαν νύχτα! Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων
απέναντι!
Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΥ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες!
Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας!
Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ. Να μην το επιτρέψουμε!
Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!
Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών για αξιοπρέπεια και ισότητα στην υγεία.
Τη διάλυση του ΕΣΥ την πληρώνεις ΕΣΥ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η του Δεκέμβρη, στις 09:00 π.μ. τον αύλειο χώρο των εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενάντια στο νομοσχέδιο ταφόπλακα της δημόσιας υγείας.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 
  

Σχετικά Άρθρα