Αρχική Κοινωνικά Σέρρες: “Δεν άφησα να μπουν στο δικό μας” λέει ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού για το συνεργείο που ερχόταν από το 9ο

Σέρρες: “Δεν άφησα να μπουν στο δικό μας” λέει ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού για το συνεργείο που ερχόταν από το 9ο

από ttt

Σοκαρισμένη είναι ακόμα η κοινότητα των Σερρών, μετά την φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, που είχε ως αποτέλεσμα ένα 11χρονο παιδί να χάσει τη ζωή του και άλλα δύο να τραυματιστούν.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, ανέφερε πως οι τεχνικοί μετά τις εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο πήγαν στο δικό του, για να πραγματοποιήσουν παρόμοια έργα.

«Δεν  τους άφησα να μπουν στο δικό μας σχολείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος. “Είπα στον δάσκαλο του ολοήμερου να σταματήσει αμέσως το συνεργείο”, αναφέρει ο Στέφανος Ξίφτος, ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, μιλώντας για το τεχνικό συνεργείο του εργολάβου.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη, που κόστισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη, έγινε στις 14:20 της Δευτέρας, μιάμιση ώρα αφότου το τεχνικό συνεργείο έφυγε από το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου γίνονταν οι τελευταίες εργασίες για τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό και μετέβησαν στο 12ο Δημοτικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν και εκεί εργασίες, αφού, όπως φαίνεται δεν είχαν ενημερωθεί για την τραγωδία.

Όταν έφτασαν στο 12ο, ο διευθυντής του Σχολείου δεν τους επέτρεψε να μπουν, αφού γίνονταν ακόμα μαθήματα για τα παιδιά του ολοήμερου.

«Μου τηλεφώνησε ο δάσκαλος από το ολοήμερο και μου είπε ότι είχε πάει κάποιο συνεργείο, ήδη είχα ακούσει για κάποιους τραυματισμούς, αλλά δεν γνώριζα την αιτία του συμβάντος, δεν ήξερα τι ακριβώς είχε γίνει», ανέφερε ο κ. Ξίφτος, ο διευθυντής του 12ου Σχολείου.

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι δεν τους επέτρεψε να μπουν στο κτίριο: «Ζήτησα από τον δάσκαλο να σταματήσει το συνεργείο αμέσως, και πήγα στο σχολείο την ίδια στιγμή. Ζήτησα από τον υπεύθυνο να σταματήσουν και να μην κάνουν καμία εργασία. Δεν είχαμε ραντεβού, ούτε ήξερα ότι θα έρθουν εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν έρθει ξανά, τους έβλεπα για πρώτη φορά».

Ο ίδιος, καταλήγει, λέγοντας ότι συνήθως, «τα Σαββατοκύριακα γίνονται οι περισσότερες εργασίες στην σχολική μονάδα».

Οι δύο που συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, είναι ο 52χρονος εργολάβος του έργου και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Σημειώνεται πως ο 43χρονος ηλεκτρολόγος είναι αρκετά γνωστό πρόσωπο στην περιοχή των Σερρών, καθώς έχει ασχοληθεί και με τα πολιτικά δρώμενα της πόλης, καθώς έχει κατέβει δύο φορές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

 https://www.thestival.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα