Αρχική Πολιτική Οι Εισαγγελείς καλούν την ΕΥΠ να δώσει στοιχεία για τις “νόμιμες επισυνδέσεις”

Οι Εισαγγελείς καλούν την ΕΥΠ να δώσει στοιχεία για τις “νόμιμες επισυνδέσεις”

από ttt

Μετά την είδηση για ξαφνική έφοδο σε εταιρείες που εμπλέκονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, γνωστοποιήθηκε μία ακόμη σημαντική εξέλιξη,

Έγγραφο αίτημα προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει…

αποστείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά και τις αποκαλύψεις του Documento σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Με το αίτημα τους οι εισαγγελείς ζητούν μεταξύ άλλων τις διατάξεις για τις επισυνδέσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΥΠ, αλλά και επίσημες απαντήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Όπως αποκάλυψε το Documento της Κυριακής, μεταξύ των όσων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ήταν και ο νυν υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, επί δύο ολόκληρα χρόνια. Ο υπουργός Χατζηδάκης χαρακτηριζόταν μάλιστα στα δελτία παρακολούθησης που συνέτασσε ο υπάλληλος της ΕΥΠ, ως «στόχος» με τον κωδικό «5046c». Το Documento αποκάλυψε καταγεγραμμένες συνομιλίες του Χατζηδάκη με διάφορα πρόσωπα, όπως οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάκης Χατζής, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον υπουργό που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ.

Δύο ακόμη πρόσωπα τα οποία, όπως είχε αποκαλύψει το Documento είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αµυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαµπος Λαλούσης. Κάτι που αποτελεί σοβαρότατη θεσμική εκτροπή με την υπηρεσία πληροφοριών να λειτουργεί στα πρότυπα της παλιάς ΚΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση -Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιριών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator, αλλά και στην Krikel η οποία φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη αναφερόμενη εταιρία.

Οι υπόλοιποι έλεγχοι που οργανώθηκαν από τους δύο εισαγγελείς φαίνεται να αφορούν εταιρίες και πρόσωπα που επίσης συνδέονται είτε απευθείας με τις δύο βασικές εταιρίες είτε μέσω φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που εμφανίζεται κοινή έδρα ή κοινά πρόσωπα στη μετοχική τους σύνθεσή τους. Έτσι φαίνεται πως έφοδοι έγιναν και σε σπίτια προσώπων που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας, καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους κάποια δεδομένα για πειστήρια που ενδέχεται να βρεθούν τα οποία πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς παράλληλα συνεχίζουν την έρευνά τους και αξιοποιούν όλα τα δεδομένα που συλλέγουν ενώ περιλαμβάνουν στον φάκελο κάθε στοιχείο που προκύπτει από δημοσιογραφική έρευνα αλλά και άλλα που φαίνεται να προκύπτουν από διάφορες πηγές, ώστε να αξιολογηθούν και να μελετηθούν όλα.

Πηγή: documentonews.gr / ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα