Αρχική Παραπολιτικά Ο πονοκέφαλος στο Μαξίμου για τον χρόνο της κάλπης

Ο πονοκέφαλος στο Μαξίμου για τον χρόνο της κάλπης

από ttt

O χρόνος που θα στηθούν οι κάλπες, αρχίζει και μετατρέπεται σε μεγάλη σπαζοκεφαλιά για το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Διότι δεν φτάνουν όλα τα άλλα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως π.χ. οι εορτές του Πάσχα, η διεξαγωγή των Πανελληνίων, το πότε θα έρθουν οι λογαριασμοί του χειμώνα στα νοικοκυριά, τι θα γίνει με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο μπήκαν και νέα «κομμάτια στο παζλ».

Και αυτό, γιατί όπως με αστική ευγένεια τού μεταφέρθηκε στο City, αφενός μεν δεν πρέπει να υπολογίζει στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023, αφετέρου, δε, όσο νωρίτερα κλείσει ο κύκλος της εκλογικής αβεβαιότητας στη χώρα, τόσο καλύτερη θα είναι η αντίδραση των αγορών για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Στο Λονδίνο, πάντως, ο πρωθυπουργός άκουσε αρκετά δυσάρεστα πράγματα. Η επενδυτική βαθμίδα μετατίθεται για το 2024, οι αγορές, δε, εκτιμούν ψηλά στις προτεραιότητες τους τον «πολιτικό κίνδυνο» λόγω του εκλογικού κύκλου στην Ελλάδα και επιθυμούν το τέλος της περιόδου αστάθειας όσο το δυνατόν συντομότερα. Όπερ μεθερμηνευόμενο, επειδή δεν ποντάρουν και πολύ στο σενάριο της αυτοδυναμίας, θα επιθυμούσαν να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό η εκλογική βάσανος στην Ελλάδα.

Ε. Τ.

 https://www.ieidiseis.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα