Αρχική Πολιτική ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ Η… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ Η… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

από ttt
Γιατί, λέει, η τάδε μέσο, εφημερίδα ή site άλλαξε ξαφνικά γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Να δώσω την απάντηση. Επειδή έτσι γουστάρει. 

Το ερώτημα είναι σοβαρό και δεν σηκώνουμε πλάκα, Γιατί, λοιπόν, το μμε την έκανε γυριστή. Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή έτσι γουστάρει. Αυτή είναι η αληθινή ελευθερία. Σήμερα χαϊδεύω την κυβέρνηση ή αβαντάρω την αντιπολίτευση, αύριο αλλάζω χαρτί. Γιατί να μην έχει το δικαίωμα αυτό ένα μήντιο;

Ο αναγνώστης είναι ο υπόλογος επειδή διαβάζει αυτή ή την άλλη φυλλάδα. Αν έχει στο εργαλείο τούτο κι εκείνο το κανάλι, το ραδιόφωνο. Αν είναι ή όχι πελάτης τους. Αν ψηφίζει αυτό ή το άλλο κόμμα, αν το καταψηφίζει. Η εφημερίδα, η ηλεκτρονική σελίδα γιατί να μην είναι ασύδοτη και ασυνεπής να κάνει παιχνίδι σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι; Ναι, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Βεβαίως δεν είναι σωστό. Καθόλου σωστό. Συμβαίνει, όμως.

Και συμβαίνει διότι πάντα παίζει μπάλα ο κωλοτουμπισμός. Φόρα παρτίδα. Από τον κόσμο. Από ένα ισχυρό κομμάτι του κόσμου. Ο αναγνώστης, λοιπόν, ο ψηφοφόρος, τέλος πάντων ο κωλοτούμπας καταναλωτής ΜΜΕ και κομμάτων είναι αυτός που ορίζει την απουσία αξιοπιστίας και αρχών στη δημόσια ζωή. Ναι, ο πολίτης του έτσι και του αλλοιώς είναι ο υπαίτιος διότι ανέχεται, διότι στα ίσα, απροκάλυπτα επιβραβεύει το φαινόμενο της κωλοτούμπας.

Στο φινάλε κωλοτούμπα λες αυτόν που πράγματι έχει Πιστεύω και μια προσωπική Ιστορία δεμένη με ιδεολογία. Όταν από πλευράς θέσεων είναι άδειο μύδι, ήταν μ’ αυτήν ή την άλλη πλευρά μόνο για λόγους συμφέροντος, για ποια… κωλοτούμαμπα είναι υπόλογος;

 https://apodytiriakias.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα