Αρχική Κοινωνικά Δήμος Ηράκλειας : Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ποντισμένου στο πρόγραμμα ERASMUS + – ΚΑ122-SCH

Δήμος Ηράκλειας : Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ποντισμένου στο πρόγραμμα ERASMUS + – ΚΑ122-SCH

από ttt

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + – ΚΑ122-SCH με κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA122-SCH-000011179 και τίτλο “A European School for All Children” ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ποντισμένου, αποτελούμενη από τις κ.κ. Χατζητόλιου Θωμαή (ΠE70), Βατμανίδου Ελένη (ΠΕ11), Αβράμη Ειρήνη (ΠΕ71), Στέφου Ειρήνη Φωτεινή (ΠΕ06), συμμετείχαν από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου 2022 σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ελσίνκι στην Φινλανδία.

 

   Στόχος του προγράμματος είναι η εφαρμογή νέων και διαφορετικών μεθόδων διαχείρισης στην τάξη και η ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών στον τομέα της συμπερίληψης και συμπράξεων με ευρωπαϊκά σχολεία.

Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα διαχείρισης μιας ποικιλόμορφης τάξης, τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε αυτή την κατεύθυνση, τη διαμόρφωση συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος που να δίνει ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους μαθητές: με διαφορετικές ικανότητες, μειονοτήτων, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα. Ταυτόχρονα, ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας του φινλανδικού σχολείου.

Επιπλέον, στα πλαίσια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα όπως το Υπαίθριο Μουσείο Seurasaari, το Θαλάσσιο Φρούριο Suomenlinna, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Oodi, το Μνημείο Sibellius, το Εθνικό Μουσείο Φινλανδίας κ. ά.

Τέλος, η δημιουργία προσωπικών σχέσεων ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα αποτελέσει βασικό άξονα για τη συνέχιση της συνεργασίας σε μελλοντικές δράσεις στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning.

 Δελτίο τύπου

Η Δ/ντρια

Χατζητόλιου Θωμαή

 
  

Σχετικά Άρθρα