Αρχική Πολιτική Το θέμα δεν είναι εάν ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει επίσπευση εκλογών, αλλά αν θα μπορέσει να τις αποφύγει!

Το θέμα δεν είναι εάν ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει επίσπευση εκλογών, αλλά αν θα μπορέσει να τις αποφύγει!

από ttt

Η στήλη είχε αποκαλύψει την περασμένη Παρασκευή πως, κάτω από την πίεση που υφίσταται η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για επίσπευση των εκλογών και για να στήσει τις κάλπες ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο! Σας είχε, επίσης, ενημερώσει πως ο ίδιος απορρίπτει τις εισηγήσεις αυτές που γίνονται ακόμα και από στενούς του συνεργάτες!

 

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των υποκλοπών, το μέτωπο με Ολυμπιακό και με επιχειρηματίες που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, η κοινωνική δυσαρέσκεια από τη βρώμικη υπόθεση Πάτση, αλλά και το ροκάνισμα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης από την ακρίβεια, ίσως φέρει πλέον δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό, που θα λάβει και την οριστική απόφαση.

«Το θέμα δεν είναι εάν ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει την επίσπευση των εκλογών, αλλά εάν θα μπορεί να τις αποφύγει», διαμηνύει μέσω της στήλης κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο από το χώρο της «γαλάζιας» παράταξης, εκτιμώντας πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν για τις αποφάσεις που θα ληφθούν οι δημοσκοπήσεις που θα φτάσουν στο Μαξίμου μετά από μερικές μέρες. «Εάν ο πρωθυπουργός διαβλέψει ότι έως το τέλος της άνοιξης μπορεί να τα χάσει όλα, φυσικό είναι να θελήσει να σώσει ότι σώζεται, προσφεύγοντας άμεσα στις κάλπες», επεσήμανε το ίδιο πρόσωπο, τονίζοντας πως δεν θα μπορεί πλέον να κάνει διαφορετικά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, όπως ήλπιζε το Μαξίμου προκειμένου να συσπειρώσει την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα και να καταστήσει «συνενόχους» τα στελέχη εκείνα που κρατούν αποστάσεις από τα τεκμαινόμενα- μεταξύ αυτών ο Κώστας Καραμανλής και ο Νίκος Δένδιας!

Το Μαξίμου, πάντως, φέρεται να εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, για τους παραπάνω ακριβώς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως το πολιτικό παιχνίδι τώρα ξεκινά… 

 

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα