Αρχική Πολιτική Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν ο εμπνευστής του «καλαθιού της νοικοκυράς»

Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν ο εμπνευστής του «καλαθιού της νοικοκυράς»

από ttt

Το «καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τα ΜΜΕ να αφιερώνουν τεράστιο χρόνο και χώρο, προκειμένου να καλύψουν την ειδησεογραφία γύρω απ’ αυτό.

 

Η φράση αυτή μπορεί να ακούγεται σε κάποιους τώρα για πρώτη φορά, αλλά έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνισή της στα πολιτικά και οικονομικά ρεπορτάζ της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, αποτυπώνοντας σε μία φράση τα είδη πρώτης ανάγκης μιας οικογένειας. Αυτά που εν ολίγοις δεν κόβονται από τον προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού.

Πότε όμως έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα ΜΜΕ;

Το 1981, πριν τις εκλογές της «αλλαγής», όπως έμειναν στην ιστορία, στις οποίες νικητής αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με ποσοστό 48,07%.

Σε μία από τις προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστούσε η Μπουμπουλίνα να κρατά ένα καλάθι με λαχανικά, το οποίο χαρακτηρίστηκε, τότε, ως το καλάθι της νοικοκυράς. «Ο λαός θέλει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί» ήταν ο τίτλος της αφίσας και από κάτω, με μικρότερα γράμματα η αφίσα έγραφε «Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα ξεπεραστεί επιτέλους η οικονομική κρίση και το λαϊκό εισόδημα θα πάψει πια να εξανεμίζεται». 

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα