Αρχική Παραπολιτικά Το μήνυμα του Καραμανλή από τη Λάρισα

Το μήνυμα του Καραμανλή από τη Λάρισα

από ttt

Aυτή τη φορά το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή εστάλη μέσω του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, και στην πραγματικότητα περιείχε όλες τις απαντήσεις για τη διακυβέρνησή του, για την πτώση της δεύτερης κυβέρνησης, ακόμα ακόμα και για τη στάση που ο ίδιος επέλεξε να τηρήσει από το 2009 μέχρι σήμερα. Και ήταν μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

 

«Εμένα, με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες», ήταν η ατάκα του πρώην πρωθυπουργού, την οποία συμπεριέλαβε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ο γνωστός δημοσιογράφος στη Λάρισα. Και ο νοών, νοείτω…

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακά πολυπληθές κοινό, ο κ. Κοττάκης χαρακτήρισε την περίοδο 2004-2009 ως την πλέον συγκλονιστική της μεταπολίτευσης, καθώς δοκιμάστηκε η Δημοκρατία, δοκιμάστηκαν οι θεσμοί, δοκιμάστηκαν οι χαρακτήρες, δοκιμάστηκε η εθνική ανεξαρτησία.

Η βασική ανάλυση που, όπως είπε, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την χώρα τότε ισχύει μέχρι και σήμερα. Βασιζόταν σε δύο άξονες. Εσωτερικά, επιχείρησε να ξηλώσει το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής. Εξωτερικά επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την πλεονεκτική οικονομική θέση της χώρας έναντι της Τουρκίας και με μια πολιτική εθνικού συμφέροντος να αυξήσει το ειδικό γεωπολιτικό βάρος της πατρίδα μας μέσα στο μπλοκ της Δύσης. Δεν μπορούν πέντε νταβατζήδες, πέντε συντεχνίες και άλλα κέντρα να εξουσιάζουν τον δημόσιο βίο”. Είναι ο συνοπτικότερος ορισμός της νεωτέρας Ελλάδας.

Για κάθε μια από αυτές τις επιλογές η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε τις συνέπειες. Πλήρωσε το σχέδιο Ανάν με την καθολική παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού, των Υπουργών, 108 συνολικά αξιωματούχων από υπηρεσία που έδρευε στο Μέριλαντ.

Πλήρωσε την συμφωνία της Κωνσταντινούπολης με 7000 φωτιές τον Αύγουστο του 2007. Πλήρωσε τον αγωγό με την σκευωρία του Βατοπεδίου, τα Δεκεμβριανά, τις απαγωγές, την απόπειρα κατάληψης της Ρω.

Η Ελλάς ήταν μια πρώιμη Ουκρανία, πριν καταληφθεί από τα γνωστά ξένα κέντρα η πραγματική Ουκρανία. Εδώ, στο έδαφος μας, έγινε η γενική δοκιμή. Η δικογραφία του φακέλου «Πυθία» που παρουσιάζω στο βιβλίο περιέχει όλα τα στοιχεία ενός δυνατού κατασκοπευτικού θρίλερ, το οποίο θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει στην μεγάλη οθόνη.Οι πρωταγωνιστές του είναι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, υπουργοί, δικαστές, διπλωμάτες, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, μάνατζερ πολυεθνικών, πατριάρχες, ηγούμενοι, κατάδικοι φυλακών, τρομοκράτες, ψευδομάρτυρες, εμπρηστές, αναρχικοί, αλλοδαποί.

Αποδεικνύεται ότι για την αποσταθεροποίηση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας συνωμότησε η μέρα με την νύχτα. Το κράτος με το παρακράτος. Ο νόμος και η παρανομία.

Το κοινό καταχειροκρότησε τη χειμαρρώδη ομιλία του δημοσιογράφου, που πρόσφερε πολύ τροφή για σκέψη. Ιδιαίτερα στις γκρίζες μέρες στις οποίες διαβιεί η σημερινή ΝΔ.

Ε.Τ.

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα