Αρχική Πολιτική Συνάντηση Καραμανλη με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

Συνάντηση Καραμανλη με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

από ttt
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Hristo Alexiev, τον οποίο συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, Nikola Stoyanov, ο Υπουργός Ενέργειας Rosen Hristov, καθώς και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Valentin Poriazov. Είχε την Τετάρτη 3/11 ο υπουργος υποδομών και μεταφορών κ Κώστας Καραμανλής .
Μετα το πέρας της συνάντησης ο κ Καραμανλής; δήλωσε : 
 Στο επίκεντρο των συζητήσεών βρέθηκε το διακρατικό έργο Sea2Sea, η σιδηροδρομική σύνδεση δηλαδή με τη Βουλγαρία, αλλά και με τη Ρουμανία, που θα συνδέσει τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας και το Αιγαίο με τον Εύξεινο Πόντο και με το Δούναβη.
Θα δημιουργηθεί μία χερσαία γέφυρα εμπορευματικών μεταφορών, που θα παρακάμπτει τα Στενά του Βοσπόρου.
Η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα θα γίνουν λιμάνια εξόδου για όλα τα προϊόντα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και η Αλεξανδρούπολη θα αναδειχθεί ως κόμβος μεταφορών και υποδομών, αλλά και ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής.
Το Sea2Sea Project θα πάψει σύντομα να αποτελεί μόνο ένα φιλόδοξο σχέδιο σε ένα χάρτη.
Προχωράμε αποφασιστικά για να γίνει πράξη. Το απαιτούν οι καιροί περισσότερο παρά ποτέ.
Είναι γνωστό άλλωστε το έντονο, διεθνές, επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη πεδίο συνεργασίας και με τους βόρειους γείτονες μας.
 
  

Σχετικά Άρθρα