Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Βιωματική ημερίδα για τον πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in Schools”

Σέρρες : Βιωματική ημερίδα για τον πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in Schools”

από ttt

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 9.0013.00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική βιωματική ημερίδα στο πεδίο των Νέων Τεχνολογιών και Καινοτόμων Εφαρμογών STEM με θέμα:


«Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools για Δημοτικά Σχολεία»

 
Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Δήμο Σερρών και τον Εθνικό Συντονιστή του Διαγωνισμού “F1inSchools” κ. Πολυματίδη Δημήτρη, ο οποίος έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Προσκαλούμε, λοιπόν, τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες να
παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην ημερίδα, καθώς εκτός από τη σχετική ενημέρωση για τον Διαγωνισμό, θα υπάρχουν προεκτυπωμένα χάρτινα F1 μοντέλα με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά (τροχοί, άξονες κλπ), κατάλληλα για τη δημιουργία των χάρτινων F1
αυτοκινήτων. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δημιουργήσουν εκείνη την ώρα ομάδες (24 μελών) και με τα παραπάνω αναλώσιμα υλικά, (που θα δοθούν δωρεάν) να φτιάξουν τα χάρτινα F1 μοντέλα και να τα βάλουν να τρέξουν πάνω στη πίστα».

Κατά τη διάρκεια όλου του project οι μαθητές/τριες σχεδιάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας λογισμικό δύο διαστάσεων, το οποίο δίνεται δωρεάν από τους διοργανωτές. Στη συνέχεια κατασκευάζουν από χαρτόνι το Formula 1 μοντέλο τους το οποίο κινείται με τη βοήθεια ενός φιαλιδίου πεπιεσμένου αέρα που σκάει στην εκκίνηση και δίνει ώθηση στο F1 αυτοκίνητο, πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 20m. Με χρήση αισθητήρων και κατάλληλο εξοπλισμό μετρούνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των
αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην χειροκίνητη εκκίνηση.

Οι ομάδες διαγωνίζονται και αξιολογούνται και στους υπόλοιπους βασικούς τομείς του προγράμματος, όπως είναι η επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα και συνεργασία,
 ψηφιακό μάρκετινγκ, έρευνα και ανάπτυξη, καινοτόμος σκέψη, διαχείριση βιώσιμων έργων και
βέβαια στην μηχανική, σχεδιασμό και κατασκευή 3D μοντέλων Formula1.

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συστήνεται σαν εκπαιδευτική δράση STEM από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Κύριο λόγο για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η ανάγκη για ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου τους, εκκινώντας από την ορατή διαπίστωση της ύπαρξης μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής μας, που παρουσιάζουν ήδη μεγάλες επιτυχίες (20ο Δ.Σ. Σερρών, 13ο & 19ο Δ.Σ. Σερρών, Δ.Σ. Αλιστράτης, Δ.Σ. Προβατά).

Για τη σωστή διοργάνωση της Ημερίδας, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι 30-11-2022:

https://docs.google.com/form /d/e/1FAIpQLSfkNxcKeshNUDhv7yanQTKkpoxsCDsOc8K8IXy
xrC5QmiE2Bg/viewform

Σημείωση: Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει μόνο ένα τμήμα μαθητών/τριών.
 Παρακαλούμε να ενημερωθούν ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Ο Δ/ντης

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Ιωάννης Καραβασίλης

 

 
  

Σχετικά Άρθρα