Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 9/11

Σέρρες : Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 9/11

από ttt

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποιήση  της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 απευθύνει το εργατικό κέντρο Σερρών . Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

 

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων που προκύπτουν για όλες τις κοινωνικές ομάδες από την ακρίβεια αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.
Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις
Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδια μας, τις ζωές μας.
Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.
Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια.
Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται.
Η Κυβέρνηση, αντί να περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αντί να καταργεί/ περιορίζει με άμεσο και έμμεσο τρόπο συνδικαλιστικά δικαιώματα, πρέπει να προωθήσει άμεσα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για κοινή ευημερία. Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση.
Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα, η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
  

Σχετικά Άρθρα