Αρχική Παραπολιτικά Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους – Εμείς στη ΝΔ δεν μασάμε

Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους – Εμείς στη ΝΔ δεν μασάμε

από ttt

«Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της καθαρά προεκλογικής ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε για τις υποκλοπές ότι «θα γίνει ότι απαιτείται και όλα θα πάνε στη Δικαιοσύνη από την οποία αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», προσθέτοντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

«Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που θα κάνει ότι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως, για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Ήμασταν πολύ ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε επιχειρησιακή αστοχία, αναγνωρίστηκαν ευθύνες. Πρώτος εγώ τις ανέλαβα και μίλησα για αυτές, προχωρήσαμε αμέσως σε μια πρώτη θεραπεία, αυξάνοντας τα φίλτρα ελέγχου στις νόμιμες επισυνδέσεις, ενεργοποιήθηκαν και η δικαιοσύνη και η βουλή, πρωτοβουλίες που αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA όταν ήρθε εδώ και είχε ουσιαστικές συζητήσεις με πολλούς κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών και ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.

Μάλιστα έστειλε εκ νέου μήνυμα στους επιχειρηματίες λέγοντας ότι «η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε. Άλλο το τερέν της πολιτικής άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα τη δημόσια ζωή. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Προς κάθε κατεύθυνση ο καθένας στο ρόλο του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

 

Για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στόχος είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία η οποία αποτελεί εγγύηση για την αληθινή συνεργασία» και υποστήριξε ότι το κεντρικό δίλλημα είναι «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

«Ποια παράταξη» αναρωτήθηκε στη συνέχεια «απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να φέρει νέες δουλειές. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες και τα ψέματα ή εμείς».

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αυτός που έχει δηλητηριάσει το κλίμα. «Αμυνόμαστε στον Έβρο, «ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα» για τον κ. Τσίπρα. Ξεσπά πανδημία «ας διαδηλώσουμε». Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα «ξοδεύεται πολλά σε εξοπλισμούς». Πόλεμος στην Ουκρανία «Δεν φταίει ο εισβολέας». Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα» σημείωσε, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν», όπως είχε πει παλιότερα ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής» κατέληξε.

Από το Go back Merkel στο Go Back Μακρόν

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά και τις συμφωνίες με την Γαλλία, αλλά και στις αλλαγές των συμβάσεων που θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Merkel στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα. Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα» και συνέχισε: «Υπουργοί και βουλευτές έχουν ατσαλωθεί. Ας μην αμφισβητήσει κανείς την ενότητά μας. Έχω προτείνει στον Τσίπρα να κάνει πρόταση δυσπιστίας και δεν τολμά. Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο

«Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νοιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός».

 https://www.ieidiseis.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα