Αρχική Πολιτική Η κυβέρνηση (με νυχτερινή τροπολογία) μοιράζει νέα δώρα στους καναλάρχες

Η κυβέρνηση (με νυχτερινή τροπολογία) μοιράζει νέα δώρα στους καναλάρχες

από ttt

Νέα δωράκια στη μιντιακή διαπλοκή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ώρα που η χώρα πλήττεται από την ενεργειακή και συνεπακόλουθα οικονομική κρίση και που συνταράσσεται ταυτοχρόνως από το σκάνδαλο των…. παρακολουθήσεων, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκει διαρκώς νέους -ολοένα και πιο ευφάνταστους- τρόπους να ικανοποιήσει τους απανταχού καναλάρχες, ωσάν να έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της κοινωνίας.

 

Συγκεκριμένα, με νυχτερινή τροπολογία Σταϊκούρα – Οικονόμου η κυβέρνηση νομοθέτησε για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης επιχειρήσεων που κατέχουν άδειες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ειδικότερα, με την επίμαχη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα γνωστοποίησης αυτής της μεταβολής, της μεταβίβασης δηλαδή, στο ΕΣΡ και με κατάθεση αντιγράφου του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού βέβαιης χρονολογίας, ενώ μέχρι σήμερα προβλεπόταν η γνωστοποίηση αποκλειστικά με κατάθεση αντιγράφου σχετικής σύμβασης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, πάντως, αν και προσήλθε στη Βουλή για να υποστηρίξει την τροπολογία, περιορίστηκε σε μια απλή περιγραφή των προβλέψεών της, επιχειρώντας να την παρουσιάσει ως μια ρύθμιση διαδικαστικού χαρακτήρα, και δεν αποκάλυψε ποιον ή ποιους ακριβώς αφορά.

Για την ιστορία, η τροπολογία «πέρασε» χθες το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο υπερψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών», ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

 https://fonaklas.blogspot.com

 
  

Σχετικά Άρθρα