Αρχική Πολιτική Η αναπόφευκτος μοίρα

Η αναπόφευκτος μοίρα

από ttt

Στις 15 Οκτωβρίου 2022 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς και, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Βλέπετε ότι αφιέρωσα ελάχιστο χρόνο στο να μιλήσω για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Διότι τελικά δεν αποζητούμε τη σύγκριση και το να είμαστε απλά καλύτεροι από έναν αντίπαλο ο οποίος θεωρούμε -και δικαίως- ότι τα έκανε θάλασσα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε και δεν άλλαξε καθόλου τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην αντιπολίτευση. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο σύγκρισής μας».

Χθες, 31 Οκτωβρίου 2022, μόλις δεκαέξι μέρες μετά το ρεσιτάλ επίδειξης πολιτικής ανωτερότητας του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (ήταν η εποχή που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μηδέν ζημιά για τη Ν.Δ. από τις υποκλοπές) τα πράγματα αίφνης άλλαξαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετέβαλε γραμμή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Χρησιμοποίησε 2.502 λέξεις για να επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει σε εκτεταμένες συγκρίσεις μαζί του. Εάν δεν γνωρίζαμε τον άνδρα, θα ανησυχούσαμε ότι κάτι έπαθε, κάτι του συνέβη. Η στροφή από το «δεν ασχολούμαστε» στο «απεταξάμην τον Σατανά» ήταν απότομη.

Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Οικονόμου έχει απολύτως σώας τας φρένας. Άλλο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο λαός. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις! Στις οποίες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Πάτση η Ν.Δ. εμφανίζει τεράστια «αιμορραγία» σε 1.500.000 δανειολήπτες, χιλιάδες εκ των οποίων είναι ψηφοφόροι της και βομβαρδίζουν καθημερινά με διαμαρτυρίες το τηλεφωνικό κέντρο της Πειραιώς. Μόλις στο Μαξίμου έλαβαν τα πρώτα ενημερωτικά σημειώματα από τα περίφημα focus groups των μετρήσεων, πήγαν περίπατο και ο πολιτικός πολιτισμός και η υπεροψία και η ανωτερότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά που έβαλαν τον Οικονόμου να πει είναι α-δια-νό-ητα. Αντιγράφω μερικά.

 

Τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στην πορεία μας ως κυβέρνηση κάνουμε και λάθη, καταγράφουμε και ορισμένες αστοχίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές ολίγων στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Αυτή είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα όσων τολμούν, όσων δρουν». Πράγματι! Αυτή είναι οι μοίρα. Να κρατάς ένα «κοράκι» των πλειστηριασμών στην Κοινοβουλευτική σου Ομάδα, όταν δύο χρόνια τώρα ξέρεις ότι έχει εισπρακτική εταιρία! Αποτέλεσμα «δράσης» είναι αυτό. Να έχεις διοικητή της ΕΥΠ έναν που καταστρέφει αποδείξεις υποκλοπών και να τον αποπέμπεις μόλις τον αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Πράγματι. Αποτέλεσμα «δράσης» είναι και αυτό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία της «παρακολούθησης και της καταγραφής των ίδιων του των υπουργών», επισημαίνοντας ότι «όπως θα έλεγε και ο Καβάφης, “οι περί της ηθικής καλούντες τελικά ήταν οι τα φαιά φορούντες”». Κατά τα λοιπά δεν είναι «μέτρο σύγκρισης ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δύο μέρες μετά τα δημοσιεύματα των φιλικότατων προς την κυβέρνηση εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», σύμφωνα με τα οποία υπήρχε «κεντρικός σχεδιασμός» για τις παρακολουθήσεις και η κυβέρνηση παρακολουθούσε δύο υπουργούς της (τους κ. Χρυσοχοΐδη και Γεραπετρίτη, οι οποίοι σιωπούν μέχρι σήμερα), το πρόβλημα για τη Ν.Δ. είναι τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πιτσιόρλα και όχι τι έκανε η ίδια με τους δικούς της υπουργούς Επικρατείας και Δημόσιας Τάξης!

Λέτε και το όνειρο των εκατομμυρίων νεοδημοκρατών που έδιωξαν με τις κλοτσιές τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία ήταν να γίνει το κόμμα τους ίσα κι όμοια με την κατά βάθος σταλινική Αριστερά. Κατά τον κύριο Οικονόμου «ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να εφεύρει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, παρουσιάζοντας καθ’ όλα νόμιμες πράξεις, πολλές εκ των οποίων εφαρμόζονταν επί δικής του διακυβέρνησης, σαν παράνομες», ενώ η Ν.Δ. αντιμετώπισε τις σκιές «ώστε να μη μείνουν το παραμικρό στίγμα και η ελάχιστη έστω υποψία συγκάλυψης».

 

Και κατέληξε: «…Απέναντι στη σκανδαλολογία του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση απαντά με την αποστομωτική σιγουριά που της δίνουν τόσο η διαφάνεια όσο και η νομιμότητα των πράξεών της». Πράγματι, «αποστομωτική σιγουριά». Με εξεταστική εξπρές στην οποία δεν κλήθηκαν βασικοί μάρτυρες. «Αποστομωτική σιγουριά». Με τη νομιμότητα των απευθείας αναθέσεων που έγιναν στον βουλευτή Γρεβενών και των νόμιμων επιχορηγήσεων 4.500.000 ευρώ που έγιναν στον βουλευτή Μαγνησίας. Εχει δίκιο ο κύριος Οικονόμου. Ο κόσμος έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό. Και το κορυφαίο: Η μακρά αναφορά του κυρίου Οικονόμου στο θέμα των πλειστηριασμών, οι οποίοι επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 18.421 και επί Ν.Δ. 30.000, εκ των οποίων οι 10.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, «τα κοράκια για τα οποία μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και 2019 ήταν περιστέρια».

Για να μην παρεξηγηθούμε: Ολα όσα είπε ο κύριος Οικονόμου συνέβησαν πράγματι επί ΣΥΡΙΖΑ. Και ο λαός έδιωξε την Αριστερά από την εξουσία για να μη συμβούν ποτέ ξανά. Για να την καταστήσει οριστικώς παρελθόν και να μην επιστρέψει στην εξουσία μεταμφιεσμένη σε… Ν.Δ.! Ο λαός δεν έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία για να μιλά ως κόμμα διαμαρτυρίας. Και σε κάθε περίπτωση δεν την έφερε στην εξουσία για να τροφοδοτεί τον δημόσιο λόγο με ρητορείες που συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι «όλοι το ίδιο είμαστε» και ανάβουν προσάναμμα για τη δημιουργία αντιπολιτικού κλίματος στην κοινωνία. Κλίματος που θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αμφιβολία. αλλά θα κοστίσει ακριβά και στη Ν.Δ., καθώς ευνοεί τα άκρα. Όσο είναι καιρός (για όση αξία έχει η γνώμη μας), πάρτε το αλλιώς, αγαπητοί. Δεν σας φταίνε τίποτα 3.000.000 νεοδημοκράτες να απολογούνται στα καφενεία.

 Πάρτε το αλλιώς και λάβετε εγκαίρως αποφάσεις πριν προλάβει η αντιπολίτευση να ανοίξει νέα θέματα για φερόμενες συμβάσεις Πάτση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον φωτισμό στα στρατόπεδα και για δαπάνες του υπουργείου Υγείας. Και σταματήστε επιτέλους τις φιλοσοφίες του τύπου «η ηθικολογία και το ήθος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα τα οποία πάντα βρίσκουμε σε διαφορετικούς ανθρώπους, ποτέ στον ίδιο χαρακτήρα». Κόμμα είστε, όχι ο εξαιρετικός κατά τα λοιπά Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός». Η αναπόφευκτος μοίρα της παράταξης δεν είναι αυτή. Είναι άλλη.

 newsbreak.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα