Αρχική Κοινωνικά ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Εκδήλωση μνήμης για το 1922 – ¨΄Η Εκάβη στη Σμύρνη ¨¨

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών : Εκδήλωση μνήμης για το 1922 – ¨΄Η Εκάβη στη Σμύρνη ¨¨

από ttt
 
ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ
ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1922 ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 & ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
«Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»
Ιστορίες γυναικών προσφύγων του 1922. Η έξοδος από την Μικρασία, η εγκατάσταση στην Ελλάδα, η συνταρακτική συμβολή τους στην διαμόρφωση του Ελληνισμού μετά την συνθήκη της Λωζάνης.
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ με την ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΚΙΔΟΥ
Στο πιάνο ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Κείμενα πρωτότυπα και διασκευασμένα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗΣ
Αποσπάσματα από την «ΕΚΑΒΗ» και τις «ΤΡΩΑΔΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Πρωτότυπη μουσική και μετάφραση των αποσπασμάτων του ΕΥΡΙΠΙΔΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Οι γυναίκες είναι πάντοτε τα μεγάλα θύματα των πολέμων, μάρτυρες αθώες κάθε είδους τραγωδιών που καθορίζουν την μοίρα τους αλλά και την μοίρα των παιδιών τους αφού μετά από τα καθοριστικά γεγονότα που τις οδηγούν σε εξορία, ένδεια και στέρηση οφείλουν να αρχίσουν ξανά από το τίποτα, χτίζοντας το σπίτι τους και την νέα ζωή τους σ’ έναν καινούριο τόπο, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δυσπιστία ακόμη και εχθρότητα. Οι γυναίκες της Μικρά Ασίας, μετά την συνθήκη της Λοζάνης, συνέβαλαν καθοριστικά στην διαμόρφωση του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας.
Η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αφουγκράζεται την φωνή τους τόσο στην παλιά πατρίδα τους όσο και στην νέα και συνδέει την προσωπική τους τραγωδία με εκείνην ενός μέγιστου αρχέτυπου του παγκόσμιου θεάτρου, της ΕΚΑΒΗΣ, της βασίλισσας που είδε την πόλη της να καίγεται ενώ η ίδια ακολούθησε τον δρόμο της εξορίας.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 21:00|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 
  

Σχετικά Άρθρα