Αρχική Κοινωνικά ΠΕΑΕΑ Σερρών : Εκδήλωση μνήμης στο Τασουλουκ

ΠΕΑΕΑ Σερρών : Εκδήλωση μνήμης στο Τασουλουκ

από ttt

Την Κυριακή 9/10/2022 στο μνημείο του Τάσουλουκ στη Νιγρίτα, στο χωριό Λαγκάδι, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Σερρών τέλεσε την ετήσια πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των αγωνιστών που έπεσαν στην περιοχή στις 14 του Σεπτέμβρη 1944 στον ένοπλο αγώνα τους ενάντια στους Γερμανούς ναζί κατακτητές.
Στις ομιλίες τονίστηκε η ανάγκη να πλαισιωθεί η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ από νέα μέλη, νέους ηλικιακά ανθρώπους, απογόνους των παλιών αγωνιστών, που σήμερα πλέον βλέπουν καθαρά τα αδιέξοδα του παρα ωριμασμένου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που μόνη διέξοδο επιβίωσης έχει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Πολέμους που το θρέφουν μέχρι να το φέρουν στον τάφο του, αλλά για τους λαούς είναι πραγματικά, συμφορά, κρίση οικονομική, ενεργειακή, και πόλεμος για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Οι νέοι σήμερα είναι έντονα προβληματισμένοι με αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, διακρίνουν τα πολιτικά αδιέξοδα των άλλων αστικών κομμάτων, και σκέφτονται θετικά για το κόμμα που τους προτείνει την πάλη κατά της σημερινής εξουσία για την εξουσία της πραγματικής ζωής. Της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Αυτό φάνηκε και πρόσφατα από το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, και από τις φοιτητικές εκλογές που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη μετά από πολλά χρόνια. Αυτή η συγκυρία να μη μείνει αναξιοποίητη. Να πλησιάσει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ κάθε νέα και νέο και να του μιλήσει.
Ένα άλλο θέμα είναι να μη χαθούν στοιχεία από τα αρχεία παλιών αγωνιστών. Φωτογραφίες, σημειώσεις, ημερολόγια, ενθύμια και άλλα. Γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν να φυλαχτούν και να εκτεθούν στα νέα γραφεία του Παραρτήματος που διαμορφώνεται ακόμη.
Τελειώνοντας η εκδήλωση δόθηκε ραντεβού για το χρόνου με την υπόσχεση να πλησιαστούν και να καλεστούν όλα τα υποψήφια νέα μέλη.

 
  

Σχετικά Άρθρα