Αρχική Εθνικά Θέματα Π.Ε Σερρών : Με την συναυλία «Με δύο πατρίδες…» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Βισαλτίας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Π.Ε Σερρών : Με την συναυλία «Με δύο πατρίδες…» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Βισαλτίας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

από ttt

Με μία εξαιρετική συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Βισαλτίας. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την έμπρακτη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

 

«Με δύο Πατρίδες…» μια ιστορική και μουσική διαδρομή στα μονοπάτια των προγόνων μας, που άφησαν ανεξίτηλο το πολιτιστικό τους στίγμα. Με αφετηρία τη Σμύρνη και το Αϊβαλί, την Πόλη και όλη την Ανατολική Θράκη, την Τραπεζούντα και την ευρύτερη περιοχή όπου μεγαλούργησε ο Ποντιακός ελληνισμός και με προορισμό την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια σε συνδυασμό με  ιστορική αφήγηση και αναφορά στα γεγονότα, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα